Huomasitko? Hävytön taidonnäyte Mestarien liigassa – Tuomas Virkkunenkin repesi: “Nöyryyttävä”

Leverkusen-tähdeltä röyhkeä taidonnäyte Mestarien liigassa – "Nöyryyttävää!" 0:26
Katso: Victor Bonifacen ovela hämäys johti Leverkusenin 2–0-maaliin.

Suomalaistähti Lukas Hradeckyn kipparoima Bayer Leverkusen avasi Mestarien liiga -kautensa murskaavalla 4–0-voitolla hollantilaisesta Feyenoordista. Leverkusenin ykköskärki Victor Bonifacen alustus toiseen maaliin on herättänyt pelin jälkeen niin hilpeyttä kuin ylistystä.

Saksalaistähti Florian Wirtzin avattua maalihanat jo viidennellä peliminuutilla, oli puolen tunnin kohdalla Alejandro Grimaldon vuoro iskeä. Grimaldo painoi Jeremie Frimpongin keskityksen sisään, mitä ennen Victor Boniface antoi laitapuolustajalle hävyttömän syötön.

Katso Bonifacen huikea alustus ylälaidan videolta.

Ottelun selostaja Tuomas Virkkunen oli purskahtaa nauruun kesken kaiken, kun Boniface syötti pallon Frimpongille huvittavalla tavalla. Sitä ennen nigerialainen ujutti pelivälineen  kahden Feyenoord-pelaajan jalkojen välistä kuljettaessaan rangaistusalueen reunalle.

– Miten se sinne vielä menee? Bonifacelta vähän jopa nöyryyttävän oloinen, hieno syöttö, kuvaili Virkkunen.

Taidonnäytettä käytiin läpi myös kansainvälisissä jalkapallostudioissa. TNT Sportin asiantuntijat vertasivat Bonifacen harhautusta samanlaiseen temppuun, jonka ranskalaislegenda Thierry Henry teki aikoinaan tunnetuksi Arsenalin paidassa.

– Jos hän tekisi tuon harjoituksissa, niin kaikki menisivät sekaisin, mutta tehdä tuo ottelussa... Tuohan on aivan loistavaa. Jotkut sanovat, ettei hän yrittänyt sitä, mutta rehellisesti tuo oli silkkaa tyyliä, saneli Englannin ex-huippupelaaja Owen Hargreaves.

Taidonnäyte keräsi kehuja myös Bonifacen joukkuetovereilta. Wirtzin mukaan siitä on tullut 23-vuotiaan kärkimiehen “signature move”.

– Mielestäni hän on jalkapallomaailman paras siinä, sanoi Wirtz ottelun jälkeen.

Maalikooste: Feyenoord - Leverkusen 3:26
Katso: Leverkusen murjoi Feyenoordin maanrakoon – Lukas Hradecky torjui komeasti nollat.

Lue myös:

    Uusimmat