Esapekka Lapin kisan pilanneesta räjähdyksestä todella kirvelevä huomio

C Moren asiantuntija Riku Tahko perkasi Esapekka Lapin kisan Ruotsin MM-rallissa pilanneen rengasrikon atomeiksi. Hyundain suomalaiskuljettajan oikea eturengas pamahti lauantaina 28,25 kilometrin mittaisella, toiseen kertaan ajetulla Flodan erikoiskokeella.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tahko huomioi, että Lapin rengas räjähti jo ennen sitä mutkaa, jossa auto lipesi tien reunaan ja jumittui sinne lopulta minuuteiksi.

– Esapekka kysyy Jannelta (kartanlukija Ferm), mitä kävi. Näkyy, kun oikeasta etukulmasta lähti jotain, Tahko kertasi ja lisäsi tässä kohtaa pinnan irronneen.

Episodi tapahtui 13. erikoiskokeen loppuvaiheilla, kun Lappi oli ollut pätkän kärkivauhdissa.

– Hirveän huono tuuri, että se oli just tuo oikea eturengas ja vasemmalle kääntyvä mutka. (Craig) Breenillä hajosi vasen eturengas, Tahko viittasi rallia johtavaan Hyundain irlantilaiskuskiin, joka jäi erikoiskokeella vain 4,1 sekuntia pätkäpohjat kellottaneesta Thierry Neuvillesta.

Lappi oli tien sivussa minuuttikaupalla, kunnes pääsi lopulta työntöavulla liikkeelle ja pystyi linkuttamaan erikoiskokeen maaliin. Hän taipui kuitenkin yli seitsemällä minuutilla kärjelle ja menetti mahdollisuutensa kärkisijoille Ruotsin osakilpailussa.

Mitä pinnan irtoamisen jälkeen tapahtui ja mitä Lappi ei osannut yhtään arvioida? Kuuntele Tahkon analyysi ylälaidan videolta.

Alla olevalla videolla Tahko pohtii tilanteen jäljiltä tarvetta muuttaa rallin MM-sarjan renkaita.

Lue myös:

    Uusimmat