Mies tuomittiin espoolaiskoulun rehtorin lievästä pahoinpitelystä. Väkivallanteko sattui sovitussa tapaamisessa, johon mies oli tullut selvittääkseen alakoulun koronatoimia.
Mies vaati lapsensa koulun rehtoria avaamaan koulun koronatoimia hänelle sen jälkeen, kun oppilaiden keskuudessa levisi tartunta. Mies oli asiasta huolissaan, sillä hänen lähipiiriinsä kuului riskiryhmään kuuluva henkilö.
Sähköpostiviestittelyn jälkeen rehtori suostui tapaamaan miestä koululla aiheen tiimoilta. Tapaaminen meni pahasti pieleen. Välikohtaus sattui loppuvuodesta 2021.
Käräjäoikeuden tuomion mukaan kaksikko oli kahdestaan suljetussa luokkahuoneessa keskustelemassa, kun mies kiihtyi yllättäen. Tunteet kuumenivat, koska rehtori ei pystynyt antamaan vastauksia kaikkiin miehen kysymyksiin.
Rehtori yritti paeta huoneesta, mutta mies säntäsi väliin ja yritti estää rehtoria poistumista tarttumalla tätä voimakkaasti kädestä. Hätääntynyt rehtori sai kuitenkin oven auki ja huusi avunhuudon koulun käytävään.
Tilanne päättyi siihen, että paikalle kutsuttiin poliisit. Rehtorin käsi oli välikohtauksen jälkeen kosketusarka.
Mies nauhoitti koko tilanteen itse
Mies kiisti väkivallan oikeudessa. Hänen mukaansa luokassa vain keskusteltiin. Todistusaineistoksi hän toi nauhoitteen, jonka hän oli itse nauhoittanut keskustelusta.
Tallenteelta kuuluu, miten mies huutaa kiihtyneenä, että "nyt ei kannata perseillä" ja komentaa rehtoria istumaan. Mukaan tallentui myös rehtorin hätäinen avunhuuto.
Tapahtumaa todisti oikeudessa myös koulun työntekijä, joka sattui olemaan luokkahuoneen ulkopuolella, kun rehtori tupsahti sieltä hätääntyneenä ulos.
Todistaja kertoi miehen huutaneen vihaisesti, että hänen on "pakko saada tietää". Mies oli hänen mukaansa uhkaavan oloinen.
Käräjäoikeus katsoi rikoksen näytetyn toteen. Keski-ikäinen mies tuomittiin lievästä pahoinpitelystä 20 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Sakoista jää miehen tuloilla maksettavaksi minimimäärä, eli 6 euroa kappaleelta – yhteensä 120 euroa.
Lisäksi mies määrättiin maksamaan rehtorille sadan euron vahingonkorvaus sekä reilun 2600 euron oikeudenkäyntikulut.
Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta.