Espoon omakotipalossa kuoli iäkäs mies – talo tuhoutui täysin

Espoon Jupperissa iäkäs mies kuoli omakotitalon tulipalossa, kerrotaan Länsi-Uudenmaan poliisista. Rakennus tuhoutui palossa täysin. Palopaikalla oli enimmillään 13 pelastuslaitoksen yksikköä.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta lauantai-iltana. Päivystävä palomestari kertoi yöllä STT:lle, että ilmoituksen teki naapuri.

Päivystävä palomestari kertoi sunnuntaiaamuna STT:lle, että pelastuslaitos raivaa parhaillaan rakennusta, jotta palopesäkkeet saadaan sammutettua. Palomestari arvioi, että raivaustyö kestää vähän yli puolen päivän. 

MTV Uutisille päivystävä palomestari kertoi aamulla, että paloa oli sammutettu jo 12 tuntia ja, että paikalle oltiin tuomassa isompi purkukoura.

Haastetta sammutustöille tuovat rakenteiden ontelot, joihin ei saada vettä sammuttamista varten ilman purkamista.

Vaikka alue ei ole erityisen tiiviisti rakennettu, oli palon aiheuttama lämpösäteily pahimmillaan erittäin voimakasta, ja pelastuslaitos joutui tekemään töitä ympäröivien rakennusten suojaamiseksi. Liekit loimusivat suurimmillaan viisimetrisinä.

Palon aikana savua tuli paljon, ja yöllä se laski niin alas, että haju tuntui luultavasti naapurustossa.

Jo eilen aloiteltu palosyyntutkinta alkaa kunnolla tänään. Siinä haastetta tuo kuitenkin se, että rakennus tuhoutuu täysin ja pelastuslaitoksen on täytynyt itse purkaa sitä mittavasti palon sammuttamiseksi. 

Alustava tieto kuitenkin on, että tulipalo on saanut alkunsa rakennuksen sisältä. Hätäkeskus sai ilmoituksen rakennuspalosta Veininkadulla lauantai-iltana. Ilmoituksen palosta teki naapuri.

Pelastuslaitos ja poliisi selvittävät palon syttymissyytä. Poliisi tutkii tapausta kuolemansyyntutkintana.

Lue myös:

    Uusimmat