Etenkin yksi törttöily sai poliisin surulliseksi Kotkan Meripäivillä: "Toivon että jää yksittäisen vuoden vitsaukseksi"

Kotkan Meripäivillä etenkin kaksi yötä (keskiviikko-torstai ja perjantai-lauantai) pitivät sisällään keskimääräistä enemmän häiriöitä, kertoo poliisi.

Olihan tämän vuoden Meripäivät poliisin näkökulmasta vauhdikas, mutta on aika tavallista, että kauniilla kelillä väkeä on enemmän liikkeellä ja silloin on myös enemmän häiriöitä. Jos sää on kolea, juhlijoita on vähemmän ja poliisinkin näkökulmasta on rauhallisempaa, Komisario Christa Björklöf Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta kertoo.

Poliisi vei festivaalin aikana toistakymmentä ihmistä kaupungilta turvaan nukkumaan heidän päihtymystilansa takia. Eniten poliisia huolestutti päihtyneiden alaikäisten juhlijoiden määrä Kotkan Isopuistossa.

– Jos alaikäisen hallussa on alkoholia tai muita päihteitä, poliisi ottaa ne pois ja kirjaa aina lastensuojeluilmoituksen. Tilanteesta ja henkilön iästä riippuen saatamme määrätä myös sakon ja kirjata rikosilmoituksen, Björklöf jatkaa.

Erityisen huolestuttavaksi ilmiöksi Kotkassa poliisi nosti nuorten tappelut, joissa isolla joukolla hyökättiin toisten ihmisten kimppuun.

– Toivon, että tämä jää yksittäisen vuoden vitsaukseksi, Björklöf sanoo poliisin tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat