EU-parlamentin puhemies Metsola Kiovassa: Tukea Ukrainalle lisättävä

Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola vieraili torstaina Kiovassa ja patisti Eurooppaa lisäämään tukeaan Ukrainalle.

Metsola tapasi Eurooppa-päivän vierailullaan presidentti Volodymyr Zelenskyin ja piti tämän kanssa yhteisen lehdistötilaisuuden.

– Olemme kivuliaan tietoisia siitä, että Ukraina tarvitsee kiireellisesti lisää aseistusta ja ilmatorjuntajärjestelmiä puolustaakseen itseään hyökkääjää vastaan, Metsola sanoi.

– Meidän eurooppalaisten on täytettävä lupauksemme, meidän on otettava vastuuta, meidän on lisättävä apuamme.

Ukrainan johto ja asevoimat ovat toistuvasti varoittaneet, että maalla on liian vähän ammuksia Venäjän etenemisen pysäyttämiseen. Venäjä on edennyt viime kuukausina Itä-Ukrainan rintamalla vähitellen, kun Ukraina on joutunut säännöstelemään ammuksia.

Zelenskyi: Venäjä käyttää hyväkseen Euroopan hidastelua

Zelenskyi sanoi olevansa kiitollinen Euroopan maiden avusta, mutta muistutti Venäjän käyttävän hyväkseen kaiken hidastelun avun antamisessa. Hänen mukaansa Ukraina pystyy pysäyttämään Venäjän etenemisen heti kun vain saa riittävästi tukea.

EU-maat olivat luvanneet toimittaa Ukrainalle miljoona tykistöammusta tämän vuoden maaliskuuhun mennessä, mutta tavoitteeseen ei aivan ylletty.

– Saimme kyllä tukea – jälleen kerran, luojan kiitos ja kiitos teille – mutta ei niin paljon kuin oli päätetty, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi kehui myös Ukrainan oman asetuotannon lisäämistä.

Metsolan ja Zelenskyin lehdistötilaisuuden lopuksi Kiovassa soivat ilmahälytyssireenit.

Voiko Ukrainan saama aseapu muuttaa sodan suunnan? 9:53

Voiko Ukrainan saama aseapu muuttaa sodan suunnan?

Lue myös:

    Uusimmat