F1-kuski pillastui – lähteet: 19-vuotias lupaus hyppää korvaajaksi ensi kisassa

Oliver Bearman on lähteiden mukaan ajamassa seuraavan F1-osakilpailun Haasilla Azerbaidzhanin Bakussa. Haasin Kevin Magnussen kärsii tuolloin yhden GP:n mittaista kilpailukieltoa.

Tanskalaiskuljettaja Magnussen aiheutti sunnuntaina Monzan osakilpailussa kolarin Alpinen Pierre Gaslyn kanssa. Hän sai kymmenen sekunnin aikarangaistuksen ja samalla hänellä tuli täyteen 12 rangaistuspistettä vuoden sisään. Siitä seurauksena on yhden osakilpailun mittainen ajokielto.

Magnussen kävi kilpailun jälkeen kuumana. Hän oli hämillään tuomariston päätöksestä.

– En ymmärrä sitä ollenkaan, Magnussen sanoi.

– Minä ja Gasly kilpailimme kovaa mutkaan 4. Meillä oli pieni kontakti ja me molemmat missasimme mutkan.

– Radalle palattiin, eikä kumpikaan auto vaurioitunut. Kummankaan kilpailuun ei ollut seurauksia ja sain 10 sekunnin rangaistuksen.

Gaslykin kertoi Autosportin mukaan yllättyneensä päätöksestä. Hän luonnehti episodin olleen rengas rengasta vastaan -tilanne ja lisäsi, ettei hän menettänyt siinä aikaa. Ranskalainen ilmaisi toivovansa, että rangaistus kumottaisiin.

Magnussen ei aio muuttaa tyyliään.

– Palaan Singaporessa. Minulla on silloin nolla pistettä. Olen koko ajan sanonut, että en tule pidättelemään, tiedättekö, siinä ei ole järkeä. Ja sain tänään pisteen, joten nähdään myöhemmin, tanskalainen virkkoi.

Bearman korvaamassa

Haasilla on nyt joka tapauksessa yksi kuljettajapaikka täytettävänään seuraavaan osakilpailuun, joka kaasutellaan ensi viikolla Azerbaidzhanin Bakussa.

Eri lähteiden mukaan puikkoihin hyppäisi 19-vuotias brittikuski Oliver Bearman. Ferrarin akatemiaan kuuluvasta Haasin varakuljettajasta on tulossa tallin vakituinen kisakuski ensi kaudesta lähtien – monivuotinen sopimus julkistettiin heinäkuussa.

Kokenut Sky Sportsin F1-toimittaja Ted Kravitz sanoi, että juuri Bearman toimisi Bakussa Magnussenin tuuraajana. Haas olisi hänen mukaansa julkistamassa tiedon joko sunnuntai-iltana (näin ei vielä tapahtunut) tai tänään maanantaina ja Bearman ajaisi Haasilla Nico Hülkenbergin rinnalla.

– Niin tulee tapahtumaan, Kravitz väitti Monzassa raportoidessaan.

Lisäksi GPblog-sivusto kirjoitti Monzassa saamiensa tietojen pohjalta, että Bearman korvaisi Magnussenin seuraavassa osakilpailussa.

Vaisu F2-kausi

Bearman ajoi ensimmäisen F1-osakilpailunsa aiemmin tänä vuonna Ferrarilla Saudi-Arabian GP:ssä, jossa hän sijoittui seitsemänneksi. Britti tuurasi tuolloin umpilisäkkeen tulehduksen takia sivussa ollutta Carlos Sainzia.

Bearman on ajanut toista kauttaan F2-sarjassa. Prema Racingin brittikuljettaja voitti juuri viikonloppuna Monzassa yhden osakilpailun ja sijoittui toisessa seitsemänneksi.

Bearmanilla on tältä kaudelta kaikkiaan kaksi voittoa, ja ne ovat hänen sesongin ainoat palkintokorokesijansa. Hänen vuoteensa on mahtunut vaisuutta ja hän on F2-sarjassa vasta 14. sijalla.

Lue myös:

    Uusimmat