F1:ssä kuskipotkut – yllätyskorvaaja loppukaudeksi puikkoihin

Williams on antanut potkut F1-kisakuljettajanaan toimineelle Logan Sargeantille. Tilalle hyppää hivenen yllättäen F2-kuski Franco Colapinto.

Sargeant teki Williamsilla puolentoista kauden aikana runsaasti romua, ja tiimin mitta täyttyi. 23-vuotias yhdysvaltalainen kolaroi jälleen viikonloppuna Hollannin GP:ssä, kolmansissa vapaissa harjoituksissa, ja sunnuntainen kilpailu jäi miehen viimeiseksi Williamsilla.

Williams tiedottaa pestanneensa Sargeantin tilalle Franco Colapinton. Valintaa voi pitää jokseenkin yllättävänä. 21-vuotias argentiinalainen on ajanut tänä vuonna yhdet vapaat harjoitukset Williamsilla Britannian GP:ssä.

Colapinto on kilpaillut viimeisimmäksi F2-sarjassa MP Motorsportin tallissa. Hän on voittanut tänä vuonna yhden osakilpailun ja on sarjan kokonaistilanteessa kuudentena.

Edellisinä kausina Colapinto sijoittui Formula 3 -sarjan kokonaiskilpailussa neljänneksi ja yhdeksänneksi.

"Maksimoitava jokainen mahdollisuus pisteille"

Williamsin tallipäällikkö James Vowles sanoi, ettei tiimi ole lähtenyt vaihtamaan kuljettajaa kesken kauden kevyin perustein, "mutta uskomme, että tämä antaa Williamsille parhaan mahdollisuuden kilpailla pisteistä loppukauden aikana".

– Olemme juuri tuoneet suuren päivityspaketin autoon ja meidän on maksimoitava jokainen mahdollisuus pisteille todella tiukassa keskipakan taistelussa, Vowles kommentoi.

Alexander Albon on toistaiseksi kaasutellut Williamsille sen tämän kauden kaikki neljä pinnaa.

Sargeant ajoi ainoan pistekilpailunsa Williamsilla viime kaudella Yhdysvaltain Austinissa sijoituttuaan kymmenenneksi.

"Todella nopea"

Talliipäällikkö Vowles totesi Colapinton saavan upean tilaisuuden osoittaa, mihin hän pystyy kauden viimeisten yhdeksän GP.n aikana.

– Tiedän, että Franco on todella nopea ja hänellä on valtava potentiaali. Odotamme innolla, mitä hän pystyy tekemään Formula 1:ssä.

Colapinto itse pohti, että hänellä on kauden puolivälissä mukaan hypätessään valtavasti oppimista, mutta hän on valmis haasteeseen ja "täysin keskittynyt" tekemään töitä toisen kisakuljettajan Albonin ja tiimin kanssa.

Vowles tuumi tilanteen olevan Sargeantille varmasti rankka. Tallipäällikkö ilmaisi Williamsin tukevan häntä jatkamaan kilpauraansa.

F1-kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Italian Monzassa, ja Colapinto saa tuolloin tulikasteensa kisapilottina.

Lue myös:

    Uusimmat