Valtteri Bottaksen F1-tiimissä tapahtuu: tallipomo pihalle, entinen Ferrarin nokkamies puikkoihin

F1-radoille saapuva Audi on palkannut Ferrarin entisen tallipäällikön Mattia Binotton johtoonsa. Saksalaistalli kertoi tiistaina, että Binottohyppää uuteen rooliinsa nykyisten pomojen Oliver Hoffmannin ja Andreas Seidlin tilalle elokuun alussa.

Binotto siirtyy ensisijaisesti Sauber Motorsportin operatiiviseksi ja tekniseksi johtajaksi. Sauberista tulee kuitenkin Audin tehdastiimi vuonna 2026.

Audi kertoi, että Binottolla on vastuu ja velvollisuus kilpa-autoilutallin operatiivisesta johtamisesta sekä urheilullisesta menestyksestä.

Hoffmann oli aiemmin kaikkien Sauber-yhtiöiden hallitusten puheenjohtaja. McLarenin entinen tallipäällikkö Seidl toimi puolestaan Sauber Motorsportin eli Sauberin F1-tiimin toimitusjohtajana.

Binotto jätti Ferrarin tallipäällikön paikan vuonna 2022. Helmikuussa 54-vuotias nimitettiin ajoneuvoihin elektronisia komponentteja valmistavan TEXA:n uuden sähkömoottoriosaston uudeksi toimitusjohtajaksi.

Sauberin toisena nykykuskina toimii Valtteri Bottas, jonka tulevaisuuden kuviot ovat avoimena. Bottasta on huhuttu muun muassa Williamsin suuntaan.

Sauber (jatkossa Audi) tiedotti aiemmin, että saksalaiskuljettaja Nico Hülkenberg siirtyy tämän kauden jälkeen sen riveihin.

Lue myös:

    Uusimmat