F1-tiimissä täyshärdelli päällä – taas vaihtuu tallipomo

F1-tiimi Alpinen tallipäällikkö vaihtuu jälleen.

Alpine ilmoitti torstaina, että tällä hetkellä tallipäällikön virkaa hoitava Bruno Famin astuu tehtävästä sivuun. Famin vastaa jatkossa Alpinen emoyhtiön Renaultin muista moottoriurheilupuolista.

Alpinen mukaan uusi tallipäällikkö nimitetään ”aikanaan”.

Famin, 62, ehti olla Alpinen nokkamies eli tallipäällikkö vain noin vuoden ajan. Alpine teki samaisen muutoksen jo viime vuoden Belgian GP:n yhteydessä. Tuolloin Otmar Szafnauer siirrettiin tehtävästä sivuun. Alpine teki uuden vaihdoksen samaisessa paikassa eli Belgian kisaviikonlopun yhteydessä.

Alpinen taustalla on tapahtunut muitakin isoja muutoksia. Pitkän linjan F1-vaikuttaja Flavio Briatore nimitettiin aiemmin kesällä tallin johtokuntaan.

Briatore on laittanut tuulemaan, sillä tallipäällikkövaihdoksen lisäksi Alpine on luopumassa Renaultin moottoreista. Ranskalaistalli on raporttien mukaan siirtymässä Mercedeksen moottoriyhteistyökumppaniksi.

Alpinella on myös kuljettajapuolella täysi tohina päällä, sillä sen toinen nykykuski Esteban Ocon siirtyy ensi kaudeksi Haasille. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Alpine nostaa tallin varakuljettajan, australialaisen Jack Doohanin sen toiseksi kisakuskiksi ranskalaisen Pierre Gaslyn rinnalle.

Alpine on ollut tällä kaudella vaikeuksissa F1-sarjassa. Se on ottanut kahden alkupuoliskolla vain yhdeksän pistettä, ollen valmistajien MM-sarjassa vasta kahdeksantena. 

Lue myös:

    Uusimmat