FBI jahtaa ex-olympiaurheilijaa – syytetään murhista ja kokaiiniringin johtamisesta

Kanadaa talviolympialaisissa edustanut lumilautailija on saanut syytteen huumeryhmän johtamisesta, joka kuljetti suuria määriä kokaiinia eri puolille Amerikkaa ja tappoi neljä ihmistä.

BBC ja The Guardian kertovat, että FBI tarjoaa 50 000 dollarin palkkion tiedoista, jotka johtavat Meksikossa asuneen ja karkulaisena pidetyn Kanadan kansalaisen Ryan James Weddingin pidättämiseen ja luovuttamiseen.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan 43-vuotiasta syytetään Yhdysvalloissa rikollisen yrityksen johtamisesta, useammasta murhasta, kokaiinin levittämisestä ja muista rikoksista. Wedding tunnetaan tiettävästi lempinimillä "El Jefe", "Giant" ja "Public Enemy".

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Weddingin ryhmä kuljetti suuria kokaiinilähetyksiä Kolumbiasta Meksikon ja Kalifornian kautta Kanadaan ja muihin paikkoihin Yhdysvalloissa kaukoliikenteen puoliperävaunuja käyttäen.

Wedding on yksi 16:sta henkilöstä, joka on syytettynä osallistumisesta 60 tonnia kokaiinia vuodessa liikuttaneeseen rinkiin. Neljä heistä on edelleen karkuteillä, kertoi Los Angelesin Yhdysvaltain syyttäjä Martin Estrada.

– Hän (Wedding) päätti ryhtyä suureksi huumekauppiaaksi ja tappajaksi, Estrada sanoi toimittajille.

– Häntä on pidettävä aseistettuna ja vaarallisena, lisäsi Matthew Allen, Los Angelesin huumausaineiden torjuntaviraston vastaava erityisagentti.

Weddingiä vastaan on nostettu vuosia vanhoja syytteitä myös Kanadassa. Wedding kilpaili Kanadan puolesta Salt Lake Cityn talviolympialaisissa 2002.

Lue myös:

    Uusimmat