FC Barcelona kaatui Mestarien liigan avauksessaan – nopea ulosajo sekoitti pakan Monacossa

Monaco iskee – vastustamaton laukaus ohi Barcelonan ter Stegenin 1:29
Monaco iskee – vastustamaton laukaus ohi Barcelonan ter Stegenin

Jalkapallon Mestarien liigassa pelattiin torstaina kaikkiaan kuusi ottelua. Myöhäisillassa Monaco nappasi makean kotivoiton FC Barcelonasta luvuin 2–1.

Avauspuolikas sai dramaattisen alun, kun Barcelona-vahti Marc-Andre ter Stegenin huolimaton syöttö pakotti Eric Garcian repimään itselleen punaisen kortin 10 peliminuutin jälkeen.

Barcelonalle kammoalku Mestarien liigassa! Punainen kortti avauskympillä 1:09
Barcelonalle kammoalku Mestarien liigassa! Punainen kortti avauskympillä

Monaco sai miesylivoimasta virtaa ja onnistui pian. Maghnes Akliouche viimeisteli 1–0-johtonumerot 17. minuutilla tolpan kautta.

Kylmä suihku Barcelonalle – Monaco johtoon miesylivoimalla 1:30
Kylmä suihku Barcelonalle – Monaco johtoon miesylivoimalla

Vaikka pallonhallinta siirtyikin punaisen kortin myötä Monacolle, Barcelona käytti ensimmäisellä puoliskolla ainoan paikkansa. 17-vuotias Lamine Yamal haki taitavasti tilaa keskustasta ja sijoitti pallon vasurilla alanurkkaan puolen tunnin paikkeilla.

Lamine Yamal iskee! 17-vuotiaalta taidokas tasoitusmaali Mestarien liigassa 1:31
Lamine Yamal iskee! 17-vuotiaalta taidokas tasoitusmaali Mestarien liigassa

Tauon jälkeen Monaco ei paljoa huippupaikkoja saanut. Barcelona sai pitkään pidettyä tilanteen hallinnassa alivoimastaan huolimatta.

72. minuutin kohdalla tila kuitenkin lopulta aukesi. Monacon ranskalaishyökkääjä George Ilenikhena pääsi läpiajoon ja täräytti pallon vastustamattomasti verkkoon ter Stegenin kautta.

Katso 2–1-maali pääkuvan videolta!

Ottelu sai entisestään lisää väriä vajaat kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Päätuomari näytti Barcelonan Inigo Martinezin rikkoneen Monacon Folarin Balogunia pilkun arvoisesti. Videotarkistus päästi espanjalaiset kuitenkin pälkähästä, kun rangaistuspotkutuomio peruttiin.

Barcelona ei saanut enää kunnollista kiriä aikaan, joten Monaco palasi Mestarien liigaan kuuden vuoden tauon jälkeen maistuvalla 2–1-voitolla.

Klo 22 alkaneessa Atalantan ja Arsenalin kamppailussa päädyttiin 0–0-tasapeliin. Italialaisten Mateo Retegui pääsi kokeilemaan pilkulta toisella puoliajalla, mutta epäonnistui. Brest hoiteli kotikentällään Sturm Grazin 2–1, Atletico Madrid samoin lukemin Leipzigin.

Aiemmin illalla pelattiin jo kaksi ottelua, joista toisessa Lukas Hradeckyn kipparoima Bayer Leverkusen haki murskaavan voiton Feyenoordista lukemin 4–0. Nollapeli on suomalaisvahdille uran neljäs Mestarien liigassa.