Mitä draamaa! Real Madrid tuhosi Dortmundin huimalla tavalla – ruotsalaissensaatiolta mieletön temppu

Lucas Vazquez täydentää Real Madridin takaa-ajon upealla viimeistelyllä! 3:36
Katso: Uskomaton loppuhuipennus! Real Madrid nousee kahden maalin tappioasemasta 5–2-voittoon.

Real Madrid nousi kahden maalin tappioasemasta häikäisevään 5–2-voittoon Borussia Dortmundin isäntänä Mestarien liigassa tiistai-iltana. Arsenal voitti sen sijaan Shakhtar Donetskin niukasti 1–0, kun Sportingin ruotsalaistähti Viktor Gyökeres jatkoi huimaa maalivirettään illan hienoimmalla osumalla.

Dortmund aloitti Bernabéulla väkevästi ja siirtyi 1–0-johtoon 30. minuutilla. Donyell Malen pelasi näyttävän seinäsyötön Sergou Guirassyn kanssa, eteni rangaistusalueen sisälle ja viimeisteli varmasti ohi belgialaisvahti Thibaut Courtois'n.

Dortmund virittelee jymypaukkua – huima avausmaali Real Madridin verkkoon 1:07
Dortmund siirtyy näyttävästi 1–0-johtoon.

Vain neljää minuuttia myöhemmin Real Madridin verkko heilui toistamiseen, kun Malen tarjoili Serhou Guirassylle tyhjiin. 2–0 taululle.

Real Madrid hätää kärsimässä – Gittens tekee 2-0 Dortmundille! 1:12
Katso: Donyell Malen liekeissä – Serhou Guirassy viimeistelee 2–0:aan.

Toisella puoliajalla peli kääntyi kuitenkin täysin päälaelleen. Dortmund sortui paineen alla, kun Real Madrid sai takaa-ajonsa toden teolla käyntiin. Antonio Rüdiger puski ensin kavennuksen tunnin kohdalla, ja neljää minuuttia myöhemmin Vinicius Junior pääsi niittaamaan tyhjiin.

Real Madrid rynni takaisin rinnalle – Vinicius Junior niittasi tyhjiin Dortmundia vastaan 2:28
Real Madrid rynni rinnalle – Antonio Rüdiger ja Vinicius Junior kaivoivat valkopaidat suosta.

Dortmund sai rauhoitettua peliä tasoituksen jälkeen, mutta ei onnistunut hyödyntämään muutamia maalipaikkojaan toisella puoliajalla. Ratkaisevien hetkien lähestyessä Real Madrid ei sen sijaan maalipaikkojaan hukannut.

Real Madridin kapteeni Lucas Vazquez nousi Los Blancosin sankariksi, kun hän latasi pallon huiman nousun päätteeksi aivan maalin kattoon. Vinicius taiteili sen jälkeen Realin neljännen varmalla viimeistelyllä väkevän kuljetuksen päätteeksi.

Katso ratkaisevat loppuhetkien maalit ylälaidan videolta.

Vaikka voitto näytti jo selvältä, ei Real Madrid ottanut jalkaansa kaasulta. Vinicius viimeisteli vielä hattutemppunsa ja valkopaitojen viidennen ottelun lisäajalla. Real Madrid voitti viime kauden finalistien kohtaamisen täten musertavin 5–2-lukemin.

Arsenal niukkaan voittoon

Arsenal otti tiistai-iltana odotetun voiton ukrainalaisesta Shakhtar Donetskista, mutta vei pelin nimiinsä vain 1–0-lukemin.

Ottelun ainokainen syntyi puolen tunnin kohdalla onnen saattelemana, kun brassilaituri Gabriel Martinellin tolppalaukaus kimposi vieraiden maalivahdin Dmytro Riznykin kautta sisään.

Arsenal johtoon onnen saattelemana – maalivahdilta kömpelö munaus Mestarien liigassa 1:33
Gabriel Martinellin laukaus kimposi tolpan ja maalivahdin kautta sisään.

Toisella puoliajalla Arsenalille aukesi kultainen sauma 2–0-maaliin, kun pallo vietiin pilkulle käsivirheen seurauksena. Leandro Trossard ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilaisuutta, kun Riznyk paikkasi aiempaa erhettään komealla torjunnalla.

Leandro Trossard hukkasi kultaisen sauman – maalivahti paikkasi oman maalinsa pilkkutorjunnalla 1:30
Leanrdo Trossard tuhlaili – rangaistuspotku pysähtyi maalivahdin hyppysiin.

Arsenal nappasi pelistään kuitenkin arvokkaan voiton ja jatkaa Mestarien liigassa tappioitta. Kasassa on kolmen pelin jälkeen seitsemän pistettä, kun Shakhtarilla on vyöllään vain yksi tasapeli.

Ruotsalaissensaatio ilmiliekeissä

Sporting Lissabon haki 2–0-voiton Sturm Grazin vieraana. Nuno Santos teki pelin avausmaalin, kun hän laukoi matalan keskityksen maalivahdin kautta sisään.

Sportingin 2–0-maali oli kuitenkin silkkaa taidetta. Ruotsin maajoukkuetähti Vikor Gyökeres juoksi läpi puolen kentän tuntumasta saakka, ohitti maalivahdin sekä tielleen tulleet puolustajat, ja viimeisteli varmasti tyhjiin.

Viktor Gyökeres ilmiömäisessä iskussa – mieletön soolomaali Mestarien liigassa 1:35
Viktor Gyökeresiltä uskomaton yksilösuoritus – Sporting 2–0-johtoon Itävallassa.

Gyökeres on tehnyt tällä kaudella 13 maalia 13 otteluun kaikki kilpailut mukaan lukien. Viime kaudella hän tälläsi peräti 43 maalia 50 peliin Sportining paidassa.

Aston Villa jatkoi voittokulkuaan

Muissa tiistai-illan myöhäisotteluissa Aston Villa voitti Bolognan 2–0 kotikentällään. Unai Emeryn miehistölle täten kolmas voitto ja nollapeli putkeen.

Girona peittosi sen sijaan Slovan Bratislavan 2–0, kun Stuttgart haki loppuhetkien 1–0-voiton Juventuksen vieraana. PSG ja PSV jäivät 1–1-tasapeliin Pariisissa.

Aiemmin tiistaina AC Milan avasi voittotilinsä Club Bruggen isäntänä 3–1-lukemin. AS Monaco murskasi samaan aikaan Belgradin Punaisen tähden luvuin 5–1.