Ferrari ei anna periksi - syyttää kilpailujohtajaa valehtelusta

Ferrari-talli ei niele kilpailujohtaja Charlie Whitingin näkemystä tapahtumista, jotka edelsivät Fernando Alonsolle langetettua rangaistusta Britannian GP:ssä.

Alonso ajoi suoraksi Vale-mutkan samalla, kun hän ohitti Renault-kuljettaja Robert Kubican. Whiting väitti kilpailun jälkeen, että hän neuvoi kolmeen otteeseen Ferraria ohjeistamaan Alonsoa päästämään Kubica takaisin edelleen.

Ferrari on nyt kertonut tapahtumien kulusta oman näkemyksensä, joka poikkeaa huomattavasti Whitingin versiosta. Talli antaa ymmärtää saaneensa harhaanjohtavaa tietoa kilpailujohtajalta. Minuuttikohtainen selvitys julkaistiin perjantaina useissa italialaislehdissä.

Klo 13.31.05 (paikallista aikaa): Välittömästi ohituksen jälkeen Ferrarin urheilujohtaja Massimo Rivola kysyy Whitingin mielipidettä tilanteesta ja ilmoittaa, että Ferrarin mielestä Kubica pakotti Alonson oikaisemaan. Whiting on ensin hiljaa ja ilmoittaa sen jälkeen haluavansa katsoa tilanteen videolta.

Klo 13.33.00: Ferrari ottaa uudelleen yhteyttä Whitingiin. Alonso on tässä vaiheessa saavuttanut edellään ajaneet Nico Rosbergin ja Jaime Alguersuarin. Whiting vastaa, että Alonson pitäisi luovuttaa sijoitus takaisin. Rivola kysyy, onko tämä lopullinen päätös. Whiting vastaa että ei, mutta tämä on heidän mielipiteensä. Samaan aikaan Alonso ohittaa Alguersuarin ja Kubica jää yhä kauemmaksi taakse.

Klo 13.33.22: Rivola ilmoittaa Whitingille, että Alguersuari on nyt Alonson ja Kubican välissä. Barrichellokin ohittaa vaikeuksissa olevan Kubican. Whiting vastaa: "Annoimme teille mahdollisuuden päästää hänet ohi tai olla päästämättä. Tilanne on sellainen, että ymmärrän näkemyksenne. Kuulemme kuljettajia kilpailun jälkeen".

Klo 13.35.30: Kubica keskeyttää.

Klo 13.45.31: Ruudulle tulee yllättäen tieto siitä, että Alonson ajoa tutkitaan.

Klo 13.46.26: Alonsolle määrätään läpiajorangaistus.

Lue myös:

    Uusimmat