Fifalle jysähti kova valitus puhuttaneesta tempusta – Veikkausliiga osallisena

Euroopan jalkapalloliigat ja jalkapalloilijoiden liitot ovat maanantaina tehneet Euroopan komissiolle valituksen Fifan uuden kansainvälisen ottelukalenterin käyttöönotosta.

FIFPRO Europe ja European Leagues – jotka edustavat eurooppalaisia pelaajayhdistyksiä ja kansallisia liigoja – jättivät yhdessä La Ligan kanssa Euroopan komissiolle valituksen Fifaa vastaan sen menettelystä kansainvälisen ottelukalenterin määräämisessä.

Valituksen mukaan Fifan eturistiriita kilpailunjärjestäjänä ja hallintoelimenä rikkoo Euroopan unionin kilpailulainsäädäntöä. Fifa ei myöskään ole ottelukalenteria laatiessaan kuullut pelaajia tai kansallisia sarjoja, vaan edistänyt omia kaupallisia tavoitteitaan näiden kustannuksella.

European Leagues (EL) on jalkapalloliittoon kuuluva urheilujärjestö, joka on luotu ammattilaisjalkapallon kasvun kehittämiseen Euroopassa. Suomen Veikkausliiga on yksi sen jäsenistä.

Valitus keskittyy etenkin miesten kansainväliseen ottelukalenteriin, josta esille nousevat Fifan seurajoukkueiden MM-kisat vuonna 2025 ja MM-kisat vuonna 2026.

Kuormittunut ottelukalenteri vaarantaa EL:n mukaan pelaajien turvallisuuden ja hyvinvoinnin ja uhkaa tärkeiden kansallisten kilpailujen taloudellista ja sosiaalista kestävyyttä. Useammat pelaajat ja valmentajat ovat myös kritisoineet kasvanutta ottelumäärää kuluneen kauden aikana.

– FIFPRO Europe, European Leagues ja La Liga toivovat voivansa tehdä tiivistä yhteistyötä Euroopan komission sekä asiaankuuluvien julkisten instituutioiden ja jalkapallosidosryhmien kanssa, kun komissio suorittaa valituksen alustavaa tutkintaa, EL tiedotti.

 

Lue myös:

    Uusimmat