"Ylittänyt sietorajan" – pelaajat ryhtyvät oikeustoimiin Fifaa vastaan

Järjestöjen mukaan Fifa on toiminut yksinvaltaisesti tehdessään muutoksia ottelukalenteriin viime vuosien aikana.

Eurooppalaisten jalkapalloliigojen kattojärjestö European Leagues sekä eurooppalaisten pelaajayhdistysten kattojärjestö Fifpro Europe tulevat yhdessä jättämään virallisen valituksen Euroopan komissiolle Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan toiminnasta. Järjestöjen mukaan Fifan tiiviiksi pakkaama kansainvälisen jalkapallon ottelukalenteri rikkoo EU:n kilpailulainsäädäntöä.

Järjestöjen mukaan Fifa on toiminut yksinvaltaisesti tehdessään muutoksia ottelukalenteriin viime vuosien aikana. Yksi merkittävimmistä uudistuksista on seurajoukkueiden MM-kisojen laajennus 32 joukkueen turnaukseksi, minkä myötä turnaus kestää kuukauden. Turnaus on määrä järjestää seuraavan kerran ensi vuoden kesä-heinäkuussa Yhdysvalloissa, ja siihen osallistuu 12 Euroopan huippuseuraa.

– Kansainvälinen ottelukalenteri on ylittänyt sietorajan, eikä se ole kestävällä pohjalla kansallisten liigojen ja pelaajien terveyden kannalta, European Leagues ja Fifpro Europe kertovat lausunnossaan.

Useat maanosan huippupelaajista ovat nyt velvollisia osallistumaan seurajoukkueiden MM-turnaukseen aikana, jonka pelaajat ovat ennen pystyneet käyttämään lepäämiseen.

– Oikeudelliset toimenpiteet ovat nyt ainoa vastuullinen tie eurooppalaisille liigoille ja pelaajayhdistyksille, jotta voimme suojella jalkapalloa, sen toimintaympäristöä sekä työntekijöitä Fifan yksipuolisilta päätöksiltä, järjestöt linjaavat.

Lue myös:

    Uusimmat