Finaalipaikka meni tiukoille – suomalaishiihtäjä: "Toivottavasti aukaisi"

Suomen joukkueet sekä miesten että naisten puolella etenivät parisprintin finaaliin Salpausselällä.

Miesten puolella kakkosjoukkueen osalta finaaliin pääsy meni tiukaksi. Ensimmäisen osuuden hiihtäjä Ristomatto Hakola suoritti vahvasti ollen koko karsinnan 16:s. Hänen eronsa voittajaan oli 7,66 sekuntia. Ville Ahosella oli hieman tahmeampaa. Eroa kärkeen kertyi yli 11 sekuntia, mutta lopulta paikka finaaliin heltisi kolmanneksi viimeisenä joukkueena.

– Aika perus veto. Ei paras, mutta ei huonoinkaan, Ahonen kommentoi hiihtoaan.

Vaikka peli menikin jännäksi, pääsi Suomen kakkosjoukkue finaaliin kuitenkin turvallisesti yli 2,7 sekunnin turvin. 

– Toivottavasti aukaisi vähän tämä veto. Mahdollisimman helpolla pitää yrittää päästä, että jää paukkuja loppuun. Todennäköisesti jää ratkaisu kuitenkin sinne, Ahonen analysoi.

Suksivalinta osui plussakelissä Ahosella kohdilleen.

– Eiköhän se ollut hyvä. Pehmoinen oli latu, ja mutkissa pitää olla tarkkana.

Miesten karsinnan nopein joukkue oli Norja, jossa Johannes Kläbo piti hurjaa kyytiä ollen karsinnan ylivoimaisesti nopein. Ranska oli toinen ja Ruotsi kolmas.

Suomen ykkösjoukkue oli karsinnan seitsemäs. Iivo Niskanen jäi kärkeen vajaat kymmenen sekuntia, mutta Lauri Vuorinen takoi kovan ajan ollen koko karsinnan kuudes reilut viisi sekuntia Kläbolle hävinneenä

Naisten puolella Suomen ykkösjoukkue Krista Pärmäkoski-Johanna Matintalo selvitti karsinnan komeasti, sillä Pärmäkoski oli kuudenneksi ja Matintalo kahdeksanneksi nopein koko porukasta. Myös kakkosjoukkue Anne Kyllönen-Jasmi Joensuu eteni heittämällä finaaliin. Joensuu oli koko porukan kolmas ja Kyllönen 12:s.

Naisten karsinnan nopein joukkue oli Ruotsin ykkösjoukkue ennen sinikeltaisten kakkosjoukkuetta. Saksa oli kolmas. Suomen ykkösjoukkue oli neljäs ja kakkosjoukkue viides. 

Lue myös:

    Uusimmat