Fyysisesti vammaiset kertovat suomalaisessa yöelämässä jatkuvasti kohtaamastaan ahdistelusta: "Ihmiset saattavat tulla nuolemaan kaulaa"

Fyysisesti vammaiset kertovat suomalaisessa yöelämässä kokemastaan ahdistelusta 0:55
Videolla Tabu-ohjelman osallistujat kertovat kokemastaan ahdistelusta suomalaisissa baareissa.

Tabun kuudennessa ja viimeisessä jaksossa ohjelman fyysisesti vammaiset osallistujat kertovat seksuaalisesta ahdistelusta, jota ovat kohdanneet jatkuvasti suomalaisissa baareissa.

Tabun  kuudennen jakson teema on fyysisesti vammaiset. Jaksossa näyttelijä Pekka Strang  tapaa Kyyhkylän kartanossa Eevan, Pertin, Ainon ja Tuomaksen, joita kaikkia yhdistää fyysinen vamma. 

Jaksossa nelikko keskustelee yöelämässä kokemastaan "lääppimisestä" ja jopa ahdistelusta. 

Eeva esimerkiksi kertoo, että lähes aina niinä harvoina kertoina, kun hän käy baarissa ja on liikkeellä naisena pyörätuolin kanssa, katoaa varsinkin humalaisilta miehiltä kaikki estot. Ainolla on kertomansa mukaan hyvin samanlaisia kokemuksia. 

– Koskemattomuus on ihan tuntematon asia. Ihmiset saattavat ihan siis tulla tyyliin nuolemaan kaulaa tai suutelemaan, Aino kertoo. 

Toteamus saa Strangin hätkähtämään. 

– Okei, okei. Missäs sä käytkään? Strang ja muut nauravat. 

Ainon mukaan etenkin Jyväskylässä ollessaan hän on saanut osakseen vastaavia kokemuksia. 

Myös neliraajahalvaantunut Tuomas kertoo omasta kokemuspohjastaan. 

– Kyllähän niitä kaikennäköisiä tuollaisia lääppijöitä aina välillä tulee. Vähän nuorempana, päälle kakskymppisenä, en tiedä oliko se sääliä vai mitä, mutta meni jossain Jyväskylässä tällä naamalla kuin kuumille kiville. Tässä iässä nyt ei enää ole sellaista ongelmaa, Tuomas toteaa. 

Strang puolestaan naureskelee sitä, kuinka kyseinen ongelma tuntuu kulminoituvan kaikista paikoista nimenomaan Jyväskylään. 

Tabu-jaksot MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat