Gazan terveysministeriö: Taistelut Gazan eteläosassa jatkuvat – kymmenittäin siviilejä kuollut

Israel on jatkanut torstaina tykistö- ja ilmaiskuja Gazaan eteläosaan. 

Israelin armeijan mukaan sotilaat tekivät "täsmäiskuja" muun muassa Khan Yunisin kaupunkiin ja tappoivat "koko joukon terroristeja iskussa maanalaiseen terroristien rakennelmaan".

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vakuutti jo keskiviikkona, että Israel aikoo hyökätä myös maajoukoilla Egyptin rajan tuntumassa sijaitsevaan Rafahiin sen jälkeen, kun kaupunkiin paenneille sadoille tuhansille siviileille on tarjottu mahdollisuus poistua kaupungista.

– Me jouduimme lähtemään Gazan kaupungista etelään. Sitten meidän käskettiin mennä Rafahiin ja me menimme Rafahiin. Emme me voi koko ajan vain tulla ja mennä. Meille ei ole jäljellä mitään turvallista paikkaa, valitti Rafahiin paennut Ahlam Abu Assi.

Avustusjärjestöt ja koko joukko länsimaita – viimeisimpänä Australia, Kanada ja Uusi-Seelanti – ovat kehottaneet Israelia olemaan hyökkäämättä Rafahiin, koska siitä seuraisi humanitaarinen katastrofi.

Neuvottelut jatkuvat

Kairossa Egyptissä jatkettiin torstaina kolmatta päivää neuvotteluja, joiden tavoitteena on saada Gazan taistelut taukoamaan ja palestiinalaisten äärijärjestöjen sieppaamat panttivangit vapautettua.

Gazan sota jatkuu viidettä kuukautta. Israel hyökkäsi Gazaan lokakuun alussa sen jälkeen, kun Hamas ja muut äärijärjestöt hyökkäsivät Israeliin ja tappoivat Israelin viranomaisten mukaan 1 160 ihmistä, pääosin siviilejä. Lisäksi järjestöt ottivat noin 250 panttivankia, joista yli 130 on edelleen Gazassa. Loput on vapautettu tai he ovat kuolleet.

Israelin iskuissa Gazaan on kuollut Gazan terveysministeriön mukaan lähes 28 700 ihmistä, pääosin naisia ja lapsia.

Lue myös:

    Uusimmat