Punaherukasta ja Geisha-suklaasta syntyy vastustamaton yhdistelmä.
Tarvitset: 12 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka .
Piiraspohjat:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) tai Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Kypsälle pohjalle:
n. 3 dl herukkasurvosta
Täytevaahto:
1 tlk vaahtoutuvaa kermaa (2½ dl, esim. Flora Vispi)
1 tlk vaniljarahkaa (200 g)
1 tl vaniljasokeria
2 Geisha-patukkaa
Koristeeksi:
herukoita terttuineen
herukan tai mintun lehtiä
1 Geisha-patukka pieninä paloina
Jaa sulanut taikina pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja vatkaa vielä kiinteäksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja pienillä Geisha-patukan paloilla.
Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsiä piiraspohjia voi kostuttaa erikseen esim. mehulla. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja Geisha-patukan paloilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy