Glögijuhlat

Julkaistu 25.11.2004 16:04(Päivitetty 11.05.2005 14:33)

mustaherukkaglögi

ankka-kurpitsacrostini

jättirapucrostini

tonnikala-tomaatticrostini

crostinit 25.11.

crostinit 25.11.

Mustaherukkaglögi

  • 500 g mustaherukoita
  • 100 g sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 1 rkl neilikkaa
  • 1 rkl kokonaista kardemummaa
  • 1 sitruunaa
  • 1 appelsiini
  • 1,2 l vettä
  • rusinoita ja mantelia

1. Pese sitruuna ja appelsiini hyvin. Irrota kuori veitsellä, ei valkoista osaa. Purista mehu erikseen.

2. Laita kattilaan kiehumaan vesi, sokeri ja mustaherukat.

Keitä n. 15 min. Lisää mausteet ja sitrusten kuoret.

Keitä n. 5 min.

3. Siirrä pois liedeltä ja lisää puristetut mehut.

Siivilöi ja tarjoile rusinoiden ja mantelin kera.

Ankka-kurpitsacrostini

  • 1 ankanrinta
  • 300 g oranssia kurpitsaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suola
  • valkopippuria
  • sokeria
  • muskottia
  • 15 patonkiviipaletta
  • koristeeksi: kirveliä ja cocktailtikku

1. Lohko kurpitsat ja laita ne kulhoon.

Mausta suolalla, valkopippurilla ja muskotilla, lisää vähän sokeria ja oliiviöljyä.

Laita pellille kuori alaspäin ja paahda 200 °C uunissa kypsäksi.

2. Tee viillot ankan nahan pintaan.

Mausta suolalla, valkopippurilla ja sokerilla.

Laita ankka kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin.

Paista nahkapuoli rapeaksi ja käännä.

Paista toiselta puolelta nopeasti (n.45 s).

Kypsennä loppuun uunissa 200 °C 8 min (samalla pellillä kurpitsojen kanssa).

3. Anna ankan vetäytyä n. 15 min. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.

4. Paahda patonki viipaleet uunissa tai pannulla.

5. Poista kurpitsasta kuori ja murskaa haarukalla.

Mausta oliiviöljyllä, tarkista maku.

Esillelaitto:

Laita kurpitsamurskaa paahdetulle leivälle.

Käännä ankanrintaviipale rullalle.

Pistä cocktailtikku rullan läpi ja paina kurpitsamurskan läpi paahdettuun leipään.

Koristele kirvelillä.

Jättirapucrostini

  • 8 jättiravunpyrstöä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 peperonchino
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1/2 punasipulia
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl majoneesia
  • suola
  • valkopippuria
  • n. 15 paahdettua patonkiviipaletta
  • koristeeksi: punamangoldin lehti ja cocktailtikku

1. Raasta kananmuna, hienonna punasipuli ja ruohosipuli.

Sekoita muna, punasipuli, ruohosipuli ja majoneesi keskenään.

Mausta suolalla ja valkopippurilla.

2. Halkaise ravunpyrstöt.

Mausta pyrstöt murskatulla valkosipulilla, suolalla ja valkopippurilla.

Paista pannulla öljyssä murskatun peperonchinon kanssa nopeasti n. 30 s.

3. Laita muna-majoneesiseos paahdetulle leivälle ja tikuta jättiravut.

Paina kiinni leipään.

Koristele punamangoldilla.

Tonnikala-tomaatticrostini

  • 150 g tonnikalapihvi
  • 2 rkl viherpippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 3 luumutomaattia
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 50 g raastettua espanjalaista kypsää vuohenjuustoa
  • oliiviöljyä
  • valkopippuria
  • 1/2 sitruunan kuori
  • n. 15 paahdettua patongin viipaletta
  • koristeeksi: kirveliä

1. Paahda pinjansiemenet pannulla.

Halkaise tomaatit, poista siemenet, kuutioi.

Sekoita tomaattikuutiot, juustoraaste, pinjansiemenet ja kaprikset.

Mausta oliiviöljyllä, valkopippurilla ja sitruunankuorella.

Tarkista suola.

2. Painele tonnikalapihvi viherpippuri-suola-sokeri –seoksessa.

Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä n. 30 s/ puoli.

Jäähdytä.

3. Viipaloi tonnikala ja aseta leipäviipaleen päälle.

Laita tonnikalan päälle tomaatti-juustoseosta.

Koristele lehtipersiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle