Gogi Mavromichalis kohtasi dilemman TTK-kutsun koittaessa – vaimon napakka kanta ratkaisi asian

Gogi Mavromichalis kertoo, kuinka on muuttunut pienen vauvan isänä olemisen myötä 4:12
Videolla: Gogi Mavromichalis kertoo, kuinka on muuttunut pienen vauvan isänä olemisen myötä

Gogi Mavromichalis astelee syyskuussa Tanssii Tähtien Kanssa -parketeille.

Juontaja-toimittaja Constantinos "Gogi" Mavromichalista  odottaa työläs ja kiireinen syksy. Mavromichalis haastaa itseään Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelman tähtioppilaana, opettajanaan monelta tuotantokaudelta tuttu Kia Lehmuskoski

Mavromichalis kertoo MTV Uutisille kutkutelleensa mielessään jo tovin ajatusta, että nimenomaan Tanssii Tähtien Kanssa voisi olla reality-projekti, johon hän erityisen mieluusti lähtisi vielä mukaan. 

– Olen ollut Selviytyjissä, Farmissa, ja niissä on aina se, että joku juonii mun puolesta sitten ja siinä on pää pölkyllä. Mutta tässä se on vaan itsestä kiinni. On ihanaa kokeilla tällaista fyysistä, mutta samalla leikkimielistä kisaa, ja tanssiminenhan on siis kivaa! 

Ajankohta on monin tavoin Mavromichalikselle haastava, sillä tämän esikoinen viettää elokuussa yksivuotissyntymäpäiviään. Arki pienen lapsen kanssa, joka ei ole vielä päiväkodissa, on jo valmiiksi aikaavievää. 

Kun Mavromichalista pyydettiin mukaan TTK-ohjelmaan, oli hänen puolisollaan asiaan selkeä vastaus. 

– Hän sanoi, että "kyllähän sun on pakko mennä". Tottakai olisi voinut pyytää, että olisiko päässyt vaikka seuraavalle kaudelle, mutta kun teki niin paljon mieli, niin sovittiin, että tottakai menen tällä kaudella. 

Mavromichalis uumoilee, että eräs alkuvuoden mieleenpainuva kohtaaminen saattoi vaikuttaa siihen, että hän päätyi lopulta TTK-oppilaaksi, vaikka täyttä varmuutta hänellä ei asiasta ole. 

– Kultainen Venla -gaalan jatkoilla illalliskutsuilla tapasin Helena Ahti-Hallbergin  baaritiskillä ja mainitsin, että olisipas se ihanaa, kun pääsisin itsekin joskus siihen ohjelmaan. Ja silloin Helena vastasi, että sehän olisi loistavaa ja kysyi, osaanko yhtään tanssia. Toin sen siis ihan esille siinä, että olisi kivaa päästä mukaan. 

– Se voi olla, että jäi heille jotenkin mieleen, kuka tietää. 

Lupaavaa taustaa

Tanssitaustaansa Mavromichalis kuvailee alkuun sanoin "nuorena miehenä yökerhotanssija", mutta jatkaa samaan hengenvetoon kertoen, että on vuosien saatossa ehtinyt syventyäkin tanssin saloihin. Mavromichalis kävi taannoin noin puolen vuoden ajan puolisonsa kanssa vakio- ja latinalaistanssien alkeiskurssilla. Hänellä on siis monista tansseista "jonkin sortin pohjaymmärrys" jo entuudestaan. 

Pariskunta oli kurssilla myös testannut rahkeitaan sen suhteen, voisiko heillä olla potentiaalia siirtyä astetta ylemmäs, jossa olisi voinut olla mahdollista alkaa kilpailla amatöörisarjoissa. 

– Tehtiin tämmöinen koe vaimoni kanssa ja läpäisimme sen. Nauroimme sitä, että emmehän me ikinä tule tätä pidemmälle viemään, mutta tulipahan tehtyä testit ja tanssittua!

Tuolloin pariskunnalla oli italialaistaustainen tanssiopettaja, joka tuli tahtomattaan luoneeksi Mavromichalikselle uuden alter egon tanssimista varten. 

– Ekasta päivästä saakka hän kutsui minua nimellä "Gorgi", eikä minulla ollut sydäntä korjata häntä. Ja hän aina, koko sen kurssin ajan huuteli, että "Gorgii, muista lantio!" ja siitä tuli vähän sellainen juokseva vitsi. 

– Sitten loppua kohden hän oli ilmeisesti nähnyt minut jossain ja törmännyt juttuihini ja tuli pahoittelemaan, että oli aina sanonut nimeni väärin. Vastasin, että oli oma vika, kun en korjannut.

Tähtäimenä Antonio Banderas

Tulevia tansseja miettiessään Mavromichalis kertoo toivovansa, että pystyisi kauden aikana ainakin vetämään "saakelin hienon ja seksikkään tangon". 

– Haluaisin olla ihan kuin Antonio Banderas, semmoinen jumanlautsi, että ihmiset on silleen "vau". Harjoiteltiin siellä kurssillakin tangoa vaimon kanssa ja se oli yllättävän haastavaa. 

Toisaalta Mavromichalis odottaa myös pääsevänsä tulkitsemaan lattaritansseja ja tuomaan parketille leikkimielistä eurooppalaista verta sekä vatkaamaan lantiotaan. Toisaalta hän haluaisi myös onnistua esittämään tunteellisen ja kauniin, vaikutuksen tekevän valssin.

Mavromichalis painottaa sitä, että vaikka hän toivoo TTK-taipaleeltaan leikkimielisyyttä, ottaa hän sen ehdottoman tosissaan sekä vakavissaan. 

– Haluan antaa itsestäni myös sen kuvan, että jos jotain tehdään, se tehdään täysillä ja ihan tosissaan. 

Yksi asia, jota Mavromichalis sekä hieman hermoilee ja odottaa, on tanssien kappalevalintoihin osallistuminen ja toimivien kokonaisuuksien pohtiminen. 

– Minulle on tärkeää, ettei se ole vaan "joku laulu" ja sitten me tanssitaan siihen. Vaan minulle on tärkeää, että siinä on joku merkitys, ja kun ystäväni tai perheeni katsovat sitä, niin joku heistä tunnistaa syyn sen valinnan taustalla. 

TTK-tuomareiden palautteita Mavromichalis ei juurikaan osaa jännittää etukäteen. 

– Tiedän, että olen varmaan hyvin paska aluksi. Yritän täysillä ja annan kyllä kaikkeni, ja aion kehittyä siinä sen mukaan, mitä pidemmälle pääsen. Toivon, etteivät he ole aluksi hirveän hankalia, mutta alkuun ainakin otan hyvin leppoisasti palautteen vastaan.

Erityisvahvuutensa kisassa Mavromichalis toivoo olevan se, että kaikille katsojille välittyy selkeästi se, kuinka hauskaa ja kivaa hänellä ja Lehmuskoskella on yhdessä tanssiessaan. Toinen salainen ase piilee hänen geeniperimässään. 

– Ehkä semmoinen pieni kreikkalainen flirtti, toivon, että saisin sitä ulos tuotua ja ehkä se kantautuisi myös kameroiden toiselle puolelle asti, Mavromichalis summaa myhäillen.

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa esittelyjaksolla sunnuntaina 1. syyskuuta MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Suorat lähetykset alkavat sunnuntaina 8. syyskuuta.  

Lue myös:

    Uusimmat