Greippi on hieman harvemmin leivonnaisissa käytetty hedelmä, mutta se sopii hyvin makean suklaamurotaikinan ja mascarponejuuston kanssa. Tässä taikina on paineltu pieniin vuokiin ja täyte on jaettu piiraiden sisään. Greippilohkot laitetaan piiraille vasta paiston jälkeen. Samalla ohjeella voit tehdä myös yhden ison piirakan.
Greippi löydettiin vuonna 1750 Barbadokselta. Tästä johtuen greipin sanotaan olevan yksi Barbadoksen seitsemästä ihmeestä. Kirpeä hedelmä sisältää paljon foolihappoa, C-vitamiinia ja flavonoideja.
Greippi-suklaapiiraat
12 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras suklaamurotaikinaa (400 g)
- Täyte:
- 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
- 1 tlk mascarponejuustoa (250 g)
- ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 1 prk greippilohkoja (540 g/295 g)
Ota taikinalevyt sulamaan erilleen. Jaa molemmat sulaneet levyt kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien silikoni- tai metallipiirakkavuokien pohjille ja reunoille. Valmista täyte sekoittamalla rahka, mascarpone, sokeri ja munat keskenään. Valuta greippilohkot ja paloittele puolet niistä. Jätä loput koristeluun. Jaa täyte vuokiin. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia vuokien koosta riippuen. Nosta piiraat jäähtymään ritilälle. Poista varovasti vuoat ja koristele piiraat greippilohkoilla.
Vinkki: Kokeile piiraisiin säilykeaprikoosia, -mangoa tai -persikkaa.
Resepti: Arja Savela