(n. 6:lle)
- 1 kg porsaan ulkofileetä
- sataymarinadi:
- 1 sitruunan mehu
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
- 4 rkl maapähkinävoita
- 3 rkl soijaa
- 1-2 rkl chilikastiketta
- 2 tl seesamöljyä
- koristeeksi:
- tuoretta rosmariinia, paahdettuja seesaminsiemeniä
- puisia varrastikkuja
- 1. Leikkaa porsaanfilee pitkittäin noin sentin paksuisiksi levyiksi.
- 2. Purista sitruunasta mehu, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri.
- 3. Sekoita sataymarinadin aineet keskenään. Laita marinadi ja lihalevyt pussiin ja sekoittele niin, että marinadi levittyy tasaisesti lihan pintaan. Laita pussi jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi.
- 4. Pujottele liotetut varrastikut jokaisen lihalevyn reunoihin ja keskelle. Tikkujen avulla on näppärä käännellä lihoja kypsennyksen aikana Kypsennä lihoja grillissä parilan päällä keskilämmöllä tai uunissa grillivastuksen alla noin 10-15 minuuttia. Sivele lihoja marinadilla kypsennyksen aikana.
- 5. Ripottele kypsien lihojen päälle seesaminsiemeniä ja tuoretta rosmariinia.
Vinkki: voit käyttää myös valmista sataykastiketta marinadiin.
- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg