Hai puri surffaajatähden jalan irti – poliisin neuvokas ratkaisu pelasti hengen täpärästi

Australialainen surffaaja Kai McKenzie koki tiistaina kammottavia hetkiä, kun valkohai iski hampaansa tähän kiinni kesken lainelautailun. 

Tuhoa syntyi. McKenzie oli aalloilla Australian Uudessa Etelä-Walesissa, kun kolmemetrinen hai hyökkäsi tämän kimppuun. McKenzien oikea jalka irtosi pedon hampaissa ja huuhtoutui mainingeissa rantaan täpärästi selvinneen 23-vuotiaan perässä.

Auttamaan tulleet paikalliset poimivat ruuminosan välittömästi talteen ja kylmään. Lääkärit ovat sittemmin selvittäneet, olisiko irronnut raaja vielä liitettävissä takaisin leikkauksen avulla.

Rantaan selvinnyttä McKenzietä riensi auttamaan vapaalla ollut poliisi, joka onnistui kietomaan väliaikaisen kiristyssiteen verenvuodon tyrehdyttämiseksi.

– Hän teki koiransa hihnasta kiristyssiteen ja pelasti hengen ennen ensiavun ehtimistä paikalle, Kirran Mowbray paikallisesta ambulanssista kommentoi BBC:n mukaan.

Jatkohoitoon lennätetyn McKenzien tilan kerrotaan olevan vakava mutta vakaa. Vain vajaat kuusi viikkoa sitten niskan murtuman jälkeen vesille palannutta McKenzietä on pidetty yhtenä Australian lainelautailun suurista nousevista tähdistä.

Lue myös:

    Uusimmat