Hakkarainen eduskunnalle sauna-asunnostaan: "Käytin huoneistoa edustajantoimen hoitamista varten"

0:51img
Julkaistu 05.09.2018 13:28(Päivitetty 05.09.2018 14:20)
Toimittajan kuva

Johanna Tuuri

johanna.tuuri@mtv.fi

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ei tiennyt, että hänen vuokraamansa huoneisto Helsingin Taka-Töölössä on todellisuudessa sauna. Hakkarainen jätti selvityksensä eduskunnalle eilen määräaikaan mennessä.

Video: Lauantain puolueneuvostossa perussuomalaisten puoluevirkailija Matti Putkonen väitti, että selvitysmies olisi antanut kansanedustajille puhtaat paperit, vaikka eduskunta vasta tutkii asiaa.

Hakkaraisen mukaan vuokranantajan suuntaan asioita on hoitanut hänen kollegansa, kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.).

– Vähämäki ei missään vaiheessa kertonut minulle, että vuokrasopimuksessa mainittu kellarihuoneisto on yhtiöjärjestyksessä muuta kuin huoneisto, Hakkarainen selvittää eduskunnalle.

Hakkaraisen mukaan hän sai tiedon asunnon käyttötarkoituksesta mediasta heinäkuun lopussa.

Vähämäen vuonna 2013 saamassa vuokrasopimuksessa puhuttiin aluksi saunalaitoksesta, mutta muotoilua muutettiin Vähämäen pyynnöstä.

Hakkarainen kiistää, että olisi tiennyt tästä.

– Vuokrasopimuksen ensimmäisestä versiosta, yhtiöjärjestyksestä tai tilan käyttötarkoituksesta en tiennyt mitään ennen kuin nämä seikat tulivat julkisuuteen viimeviikkoisten lehtijuttujen myötä, Hakkarainen toteaa.

Hakkarainen myöntää käyttäneensä ylikomisario Dennis Pastersteinin vuokraamaa saunatilaa asuntonaan kansanedustajan toimen hoitamista varten. Eduskunta kirjasi saunatilan Hakkaraisen Helsingin asunnoksi joulukuussa 2013.

Hän kertoo maksaneensa saunatilasta sopimuksenmukaista vuokraa koko sopimusajalta eli noin viiden vuoden ajan. Vuokra on ollut puolet 695 eurosta.

Myös Vähämäki jätti selvityksensä

Kansanedustaja Vähämäki kiistää omassa selvityksessään tienneensä, että kyseinen huoneisto ei ole asumiseen soveltuva. Hänen mukaansa vuokranantaja ei ole tätä hänelle ilmoittanut, ja asunto on ollut varusteltu nimenomaan asumiseen.

Vähämäki sanoo tehneensä vuokrasopimuksen asuntoilmoituksessa saadun tiedon perusteella. Ilmoituksessa luki, että ulkopaikkakuntalainen voi asua huoneistossa.

– Vuokranantaja on salannut tämän tiedon Vähämäeltä ja täten myös kansanedustaja Hakkaraiselta, joka on tullut saman huoneiston vuokralaiseksi muutamaa kuukautta myöhemmin. Vähämäki sanoo.

Vuokranantaja Pasterstein on aiemmin todennut, että tilaa on vuokrattu saunatilana.

Eduskunnan kansliatoimitukunta ratkaisee todennäköisesti ensi viikolla, ovatko kansanedustajat olleet oikeutettuja korotettuun kulukorvaukseen, jota he ovat nostaneet kakkosasunnon hankintaan.

Toistaiseksi kulukorvaus on evätty. Väärin maksettu korvaus voidaan periä kansanedustajilta takaisin.

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa