Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on julkaissut Facebook-sivuillaan vastalauseensa opetus- ja kulttuuriministeriön päätökseen lopettaa PS-Nuorten avustukset.
Ministeriö ilmoitti eilen lopettavansa PS-Nuorten avustuksen maksamisen tämän vuoden osalta ja perivänsä takaisin avustuksesta jo maksetun osuuden.
– Tuen peruuttaminen ja takaisinperiminen on kohtuuton seuraus yksittäisestä typerästä tviittauksesta. Päätökseen on syytä hakea oikaisua ja tarvittaessa viedä se oikeuteen, Halla-aho kirjoittaa.
– Päätös on kohtuuton, koska se käytännössä lopettaa PS-nuorten toiminnan ja ajaa sen konkurssiin.
Halla-ahon mukaan PS-Nuoria on rahoituksen osalta syrjitty koko järjestön olemassaolon ajan muihin poliittisiin nuorisojärjestöihin verrattuna.
– Muutaman öyhöttäjän kommentit tarjosivat poliittisille vastustajille herkullisen tilaisuuden, jota ei tietenkään jätetty käyttämättä, Halla-aho kirjoittaa.
Ministeriö katsoo järjestön toiminnassaan rikkovan nuorisolain tavoitteita.
Nuorisolain tavoitteena on edistää muun muassa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.
Perussuomalaisten nuorisojärjestön saama avustus on ollut suuruudeltaan 115 000 euroa, josta on jo maksettu 57 500 euron erä, ministeriö tiedotti keskiviikkona.
Twitter-viesti tummaihoisista oli liikaa
Tuen peruuttamisen taustalla on PS-Nuorten Twitter-tilillään julkaisema kuva tummaihoisesta perheestä. Saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".
Ministeriön ohella yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoi, että puolueen nuorisojärjestön toiminta on selkeässä ristiriidassa nuorisolain tavoitteen kanssa.
Valtuutettu on arvioinut, että järjestön toiminnan voidaan tulkita rikkoneen etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän kieltoa tai ainakin se on loukannut tummaihoisten ihmisarvoa ja luonut tummaihoisia kohtaan vihamielistä ja halventavaa ilmapiiriä.
PS-Nuoria oli varoitettu tukien mahdollisesta menettämisestä jo ennen toukokuussa julkaistua Twitter-viestiä. Ministeriö oli maaliskuussa keskustellut PS-Nuorten kanssa järjestön julkisista kannanotoista, jotka koskivat muun muassa maahanmuutto- ja turvapaikka-asioita. Osa järjestön viestinnästä oli ministeriön mukaan jo tuolloin mahdollisesti ristiriidassa nuorisolain kanssa.