Hampurin rautatieasemalla epäily tappavasta viruksesta – osa asemasta suljettu

Hampurissa junassa ollut mies aiheutti laajaa huolta, kun hänen epäiltiin saaneen tappavan Marburg-viruksen.

Mies kiidätettiin sairaalaan, ja poliisi tutkii nyt, ovatko ihmiset, joiden kanssa hän oli tekemisissä, saattaneet saada tartunnan.

Useita päärautatieaseman laitureita suljettiin keskiviikkona useiden tuntien ajaksi, Bild kertoo. Sadat matkustajat jouduttiin evakuoimaan tappavan viruksen pelossa.

Junamatkustajan epäillään saaneen Marburg-virustartunnan, kertoo Bild. Lehden mukaan kyse on 26-vuotiaasta saksalaisesta miespuolisesta lääketieteen opiskelijasta ja hänen tyttöystävästään. Asiasta uutisoi myös ruotsalaismedia Expressen.

Heidän kerrotaan nousseen junaan Frankfurt am Mainista Hampuriin keskiviikkona iltapäivällä. Molemmat saivat junamatkan aikana flunssan kaltaisia oireita.

Opiskelija oli aiemmin matkustanut suoralla lennolla Ruandasta. Hän oli yhteydessä lääkäriin, joka myöhemmin diagnosoi hänellä Marburg-viruksen, kertoo Bild-lehti.

Välikohtauksen aikana liittovaltion poliisi ryhtyi välittömiin toimiin, eristi junan ja määräsi kaikki matkustajat pois kyseisiltä laitureilta. Täysissä suojavarusteissa olevat pelastuspalvelun työntekijät nousivat junaan arvioimaan kahden matkustajan terveydentilaa.

Sekä opiskelija että hänen tyttöystävänsä kuljetettiin Eppendorfin yliopistolliseen sairaalaan (UKE) Hampurin palolaitoksen käyttämässä tartuntatauteihin erikoistuneessa ambulanssissa. UKE tunnetaan asiantuntemuksestaan trooppisten tautien hoidossa, ja siellä kaksikko joutuu jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Heidän matkatavaransa takavarikoitiin myös varotoimenpiteenä, kertoo brittimedia Express.

– Terveysvirasto on määrännyt poliisin pidättämään ihmisiä päärautatieasemalla osana tartuntojen torjuntatoimia, sanoi Alexander Fricke, Hamburg-Nordin piirin tiedottaja.

ICE-junassa oli epäillyn tartunnan sattuessa noin 200 matkustajaa.

Liittovaltion poliisi pyrkii nyt keräämään tietoja kaikilta matkustajilta ja selvittämään, oliko kukaan heistä kosketuksissa kahteen mahdollisesti tartunnan saaneeseen henkilöön.

Palokunnan tiedottajan Christian Wolterin mukaan on edelleen epäselvää, onko kaksikko todella saanut Marburg-virustartunnan, kertoo Express.

Kuolleisuus korkea

Ruandan terveysministeriön mukaan kahdeksan ihmistä on kuollut virukseen perjantain jälkeen. Maan pääkaupungissa Kigalissa sijaitsevan terveysministeriön mukaan yhteensä 27 tapausta on vahvistettu.

Marburg-virus voi aiheuttaa verenvuotokuumeen, ja sen kuolleisuus on terveysviranomaisten mukaan korkea. Viruksen luonnollinen isäntä on lepakot. Ihmisten välillä virus tarttuu kehon nesteiden välityksellä. 

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan Marburg-virus tappaa keskimäärin puolet tartunnan saaneista ihmisistä, kun aiemmat taudinpurkaukset ovat tappaneet 24-88 prosenttia potilaista.

Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla 2.10. kello 20.40.

Lue myös:

    Uusimmat