Happi on kahvin pahin vihollinen: Säilytä tiiviisti

Julkaistu 10.09.2011 11:50(Päivitetty 12.09.2011 21:42)

Useat suomalaiset kahvinjuojat kaatavat ostamansa kahvinpurut niiden alkuperäispakkauksesta jonkinlaiseen säilytysastiaan. Tämä ei kuitenkaan ole Oy Gustaf Paulig Ab:n tiedottaja Leena Miettisen mukaan suositeltava tapa säilyttää kahvia.

– Happi on kahvin pahin vihollinen. Kahvi on paras säilyttää omassa alkuperäispakkauksessaan, jonka saa suljettua tiiviisti uudelleen pakkauksessa olevalla teipillä. Kahvinpurut ovat hyvin rasvapitoisia ja ne pitävät sisällään lukuisia aromiyhdisteitä, jotka hapen kanssa kosketuksessa ollessaan haihtuvat ilmaan.

Kahvinpurut ovat parhaimmillaan tuoreena, noin viikon ajan pakkauksen ensiavaamisesta. Jos kahvin kulutus on kuitenkin hitaampaa, suosittelee Miettinen kahvin laittamista esimerkiksi jääkaappiin - kunhan pakkaus on riittävän tiiviisti suljettu.

– Kahvi levittää ja imee runsaasti aromeja. Avattu kahvi voi tartuttaa arominsa esimerkiksi jääkaapissa olevaan voihin, ja myös kahvi itsessään imee muiden elintarvikkeiden aromia. Hitaimmat kahvin käyttäjät saattavat myös pakastaa osan kahvistaan tuoreuden säilyttämiseksi.

Kaksi varminta tapaa pitää kahvi mahdollisimman laadukkaana ovatkin Miettisen mukaan tiivis sulkeminen ja nopea käyttö.

Putoaako kahvin hinta vihdoin?

Näin kahvi tuli Suomeen

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa