Harrastatko seksiä vähintään kerran viikossa? Tutkimuksen mukaan naisille erityisen hyvä asia

Tuore tutkimus väittää, että naiset voivat elää pidempään, jos he harrastavat seksiä useammin.

Kuinka paljon seksi tarjoaa terveyshyötyjä? Seksin tiedetään lievittävän stressiä ja parantavan mielialaa endorfiinien ja oksitosiinin vapautumisen myötä. Se voi myös parantaa immuunijärjestelmää ja unta. Seksi myös tuo läheisyyttä parisuhteeseen.

Tuoreen Journal of Psychosexual Health -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan seksillä voi olla jopa elämää pidentäviä vaikutuksia naiselle. Tutkimuksesta uutisoivat muun muassa PsyPost ja IFLScience.

Tutkimuksessa havaittiin, että niillä 20–59-vuotiaat naisilla, jotka olivat yhdynnässä harvemmin kuin kerran viikossa, oli 70 prosenttia korkeampi riski kuolla mihin tahansa syyhyn verrattuna naisiin, jotka olivat yhdynnässä ainakin kerran viikossa. Vaikka kaikki muuttujat otettiin huomioon, kuoleman riski pysyi silti 46 prosenttia korkeampana.

Samaa ei havaittu miehillä. Paljon seksiä harrastavilla miehillä kuoleman riski oli jopa korkeampi.

Seksi tekee hyvää sydämelle

Minnesotalaisen Waldenin yliopiston tutkijat analysoivat National Health and Nutrition Examination Survey -kyselytutkimuksen dataa 14 452 amerikkalaisesta aikuisesta, jotka olivat iältään yli 20-vuotiaita. Heistä 2 267 henkilöltä saatiin yksityiskohtia seksielämästä.

Tutkijat havaitsivat, että useampi kuin yksi seksikerta viikossa voisi olla naisten terveydelle hyödyllistä. 

– Seksuaalinen aktiivisuus on tärkeää kaikenkaikkisen sydän- ja verisuoniterveyden kannalta, mahdollisesti johtuen sykevälivaihtelun vähenemisestä ja verenkierron lisääntymisestä, arvelevat tutkijat.

Syytä on huomioida, ettei kyseessä ole todistetusti syy-seuraussuhde. Voi yksinkertaisesti olla, että ihmiset, joiden terveydentila on heikompi, kykenevät harrastamaan vähemmän seksiä. 

Masentuneillekin seksi on hyvästä

Suoraa syy-seuraussuhdetta ei voi päätellä, mutta tutkijatiimi havaitsi myös, että masennus yhdistettynä harvoin tapahtuvaan yhdyntään oli yhteydessä 197 prosenttia suurempaan kuoleman riskiin. Sen sijaan masennuksen seuraukset eivät olleet niin vakavia, kun masennus yhdistettiin seksuaaliseen aktiivisuuteen eli seksiin vähintään kerran viikossa. 

On hyvä muistaa, että niin masennus itsessään kuin sen hoitoon tarkoitetut lääkkeetkin voivat johtaa seksihalujen vähenemiseen.

Katso myös: Voiko vaginan kosteudesta päätellä, onko nainen kiihottunut?

Voiko vaginan kosteudesta päätellä, onko nainen kiihottunut? 1:04
Seksimyytit-sarjassa selvitettiin, kertoo vaginan kosteus aina kiihottumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat