Harri Heliövaara ja Henry Patten ulos

Suomen Harri Heliövaara ja Britannian Henry Patten putosivat kolmannella kierroksella jatkosta miesten nelinpelissä tenniksen Yhdysvaltain avoimessa turnauksessa. Hollannin Wesley Koolhof ja Kroatian Nikola Mektic etenivät maanantaina New Yorkissa jatkoon luvuin 6–2, 6–2.

Edellisen grand slam -turnauksen Lontoon Wimbledonissa voittaneet Heliövaara ja Patten hävisivät Yhdysvaltain avoimissa avauserässä syöttövuoroillaan ensimmäisen ja seitsemännen pelin ja kakkoserässä kolmannen sekä seitsemännen pelin.

Heliövaaralla ja Pettenilla ei ollut ottelussa ainoatakaan paikkaa syötönmurtoon. Vielä muutama viikko sitten Heliövaara ja Patten kukistivat Koolhofin ja Mekticin Cincinnatissa.

Epätasainen ottelu kesti New Yorkissa 57 minuuttia. Pari Koolhof/Mektic on sijoitettu turnauksessa 11:nneksi, Heliövaara ja Patten oli listattu kuudenneksi.

Heliövaaralla pitää kiirettä

Heliövaaralla on pitänyt New Yorkissa kiirettä, sillä hän selviytyi varhain maanantaina Suomen aikaa sekanelinpelissä kolmannelle kierrokselle yhdessä kazakstanilaisen parinsa Anna Danilinan kanssa.

Heliövaara ja Danilina kukistivat toisen kierroksen kohtaamisessa Espanjan Cristina Bucsan ja Belgian Joran Vliegenin lukemin 4–6, 6–3, 10–8. Ottelu kesti tunnin ja 22 minuuttia.

– Vaikea meitä on näköjään voittaa. Sanoin hävityn ensimmäisen erän jälkeen, että eiköhän copypasteta (kopioida) se mitä tehtiin toissa päivänä. Alku oli vähän hidas, jostain syystä olin ajoituksen kanssa vähän pihalla, mutta loppua kohden parantui, Heliövaara kommentoi Tennisliiton tiedotteessa.

Heliövaara ja Danilina voittivat viime vuonna Yhdysvaltain avointen sekanelinpelin mestaruuden.

– Itseluottamuksella ja hyvällä kemialla taisteltiin ratkaisupaikat kotiin, Heliövaara kommentoi parin etenemistä.

Lue myös:

    Uusimmat