Harri Heliövaara kärsi tappion Shanghaissa

Harri Heliövaara kärsi brittiläisen nelinpeliparinsa Henry Pattenin kanssa tappion heti Shanghain Mastersin avauskierroksella.

Tshekin Adam Pavlasek ja Hollannin Jean-Julien Rojer kuittasivat ottelun nimiinsä kahdessa erässä eräpistein 6–4, 6–2.

Turnauksessa kuudenneksi sijoitetut Heliövaara ja Patten lähtivät otteluun suosikkeina, mutta paremmin syöttöpelissään onnistuneet Pavlasek ja Rojer ottivat ottelussa nopeasti komennon.

Pavlasek ja Rojer onnistuivat ensimmäisessä erässä kahdesti syötönmurrossa. Käytännössä erä ratkesi kaksikon viidennen pelin syötönmurtoon. Heliövaara ja Patten onnistuivat tekemään ottelun ainoan syötönmurtonsa ensi erän neljännessä pelissä.

Pavlasek ja Rojer voittivat toisen erän 31 minuutissa kahden syötönmurron turvin.