Harri Heliövaaralle finaalitappio – silti kunnon palkintorahat taskuun

Tenniksen suomalaistähti Harri Heliövaara hävisi Pekingin ATP-turnauksen nelinpelissä brittiparinsa Henry Pattenin kanssa vain kaksi erää, jotka olivat kuitenkin ne kilpailun viimeiset.

Kauden neljättä turnausvoittoaan metsästäneet Heliövaara ja Patten taipuivat lopulta finaalissa ykkössijoitetulle italialaisparille Simone Bolellille ja Andrea Vavassorille, jotka kirivät turnausvoittoon lukemin 4–6, 6–3, 10–5.

Italialaiskaksikko sai turnausvoitosta reilun 204 000 euron palkintopotin. Heliövaaran ja Pattenin osuus on vajaat 110 000 euroa.

Turnauksessa kolmanneksi sijoitetut Heliövaara ja Patten saapuivat finaaliin vakuuttavalla saldolla, sillä kisan kolme ensimmäistä otteluaan pari oli voittanut puhtaasti erin 2–0. Loppuottelussa kaksikko pystyi hyödyntämään kymmenestä murtopallostaan vain yhden.

Heliövaaran ja Pattenin tähänastisten urien suurin kruunu koitti heinäkuussa, kun pari eteni sensaatiomaisesti Wimbledonin grand slam -turnauksen nelinpelivoittajiksi. Heliövaara ja Patten voittivat heti huhtikuussa Marrakechissa ensimmäisen yhteisen turnauksensa, ja toukokuussa pari juhli turnausvoittoa Lyonissa.

Pekingissä tullut finaalitappio oli kaksikolle toinen.