Harry Potter -tähden terveydentila heikentynyt: "Minut on rekisteröity vammaiseksi"

Harry Potter -tähti Miriam Margolyes kärsii selkäydinkanavan ahtaumasta.

Harry Potter -elokuvasarjassa yrttitiedon professori Pomona Versoa esittänyt näyttelijä Miriam Margolyes, 83, kertoi hiljattain antamassaan haastattelussa, että hänen terveydentilansa on heikentynyt. Margolyes kärsii selkäydinkanavan ahtaumasta.

Terveyskirjaston verkkosivuilla kerrotaan, että selkäydinkanavan ahtaumalla tarkoitetaan tilaa, jossa selkänikamien renkaiden muodostama selkäydinkanava ahtautuu ja puristaa selkäydintä tai yksittäinen hermojuuri on puristuksissa juurikanavassa.

Margolyes kertoi haastattelussa, että selkävaiva vaikuttaa merkittävästi hänen kykyynsä kävellä.

En pysty kävelemään kovin hyvin, ja minut on rekisteröity vammaiseksi. Käytän kaikenlaisia apuvälineitä. Minulla on kaksi kävelykeppiä ja kävelytuki, ja ne ovat kovin tylsiä, mutta sain juuri sähköskootterin, mikä on todella hauskaa, hän kertoi.

– Ihan kuin olisin saanut uuden lelun. (Sähköskootteri) on hyvä ostoksilla käymiseen, koska siinä on kori – ja nautin kovasti sillä ajelemisesta, hän jatkoi.

Margolyes on kertonut julkisuudessa avoimesti terveysongelmistaan, muun muassa selkäydinkanavan ahtaumasta sekä osteoporoosista, eli luukadosta. Vuonna 2023 antamassaan haastattelussa Margolyes sanoi, että hän on terveysongelmiensa vuoksi joutunut totuttelemaan apuvälineiden käyttämiseen ja että hän tulee lopulta päätymään pyörätuoliin.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat