Harvinainen tapaus raivostutti SM-liigapelissä – valmentajille pidettiin kulisseissa tyhjentävä luento

Tämä mailahässäkkä kuumensi tunteet Porissa – HIFK iski maalin yleisön mylviessä 2:19

Seitsemän sekuntia yli puolessa välissä torstain liigaottelua Ässät oli takonut neljännen maalin, ja HIFK:n maalilla Roope Taponen vaihtui Niko Hoviseen. Ottelun jälkeen erotuomarikouluttaja, entinen huipputuomari Jari Levonen otti kantaa puhuttaneeseen tapaukseen.

Perinteisten seurojen kohtaamisessa HIFK ei kuitenkaan jäänyt telineisiin, vaan takoi kolme seuraavaa osumaa. Se ei riittänyt, vaan Ässät sinnitteli 4–3-voiton.

Puhuttavin tilanne nähtiin toisen erän loppupuolella. Patapaidat hankkivat itselleen kahden miehen alivoiman, kun Will Graberin maila murtui laukauksen peitossa. Kentällä ja katsomossa tunteet kuumenivat, mutta turhaan: HIFK teki kaksi ylivoimamaalia.

– Graberin maila putosi ja jäi Luke Martinin jalkoihin. Tässä tilanteessa kaikki meni sääntöjen mukaan, sillä jopa ehjän mailan saisi siirtää pois, erotuomarikouluttaja Jari Levonen totesi.

– Mikäli Martin olisi ollut kiekollinen pelaaja, tilanteesta olisi seurannut rangaistuslaukaus.

Katso rajun yleisöreaktion aiheuttanut tilanne pääkuvan videolta!

HIFK:n Jori Lehterä teki tämän kauden avausosumansa torstaina. Ässien suurimpia sankareita oli kahdesti osunut ranskalaishyökkääjä Dylan Fabre.

– Olisi pitänyt pelata kypsemmin, ja toisen erän loppuun jäi viilattavaa. Kotivoitto HIFK:sta on kuitenkin mahtava juttu, Ässien kapteeni Jesse Joensuu arvioi.

Lehdistötilaisuus: Ässät - HIFK 5:40
Erotuomarikouluttaja, entinen Liigan huipputuomari Jari Levonen otti puheenvuoron Ässät-HIFK-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa