Haukipyörykät
Julkaistu 04.11.2004 15:13(Päivitetty 11.05.2005 14:32) -
200 g haukifilettä
-
1 valkuainen
-
1,5 dl kuohukermaa
-
9 g suolaa
-
valkopippuria
-
kalalientä
-
tillinvarsia
-
- Sekoita kala cutterissa.
- Lisää suola ja valkuainen. Lisää kerma ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Mausta lopuksi valkopippurilla.
- Laita seos kylmään.
- Tee jäähdytetystä murekkeesta pallo ja laita pallot lähes kiehuvaan kalaliemeen.
- Lisää kattilaan tillinvarsia.
- Peitä kattila leivinpaperilla.
- Kypsennä kalapullia n. 10 min.
Osterikastike
-
6 osteria ( 2 kastikkeeseen, 4 esillelaittoon)
-
2 dl kalalientä
-
2 dl kuohukermaa
-
1 timjamin oksa
-
30 g voita
- Keitä kermaa, osterin mehua ja kalalientä timjamin oksan kanssa 30 % kokoon.
- Lisää lopussa joukkoon 2 osteria ja voi.
- Sekoita sauvasekoittimella vaahdoksi.
- Laita lautaselle pyörykkä ja yksi osteri ja valuta kastiketta päälle.
Höyrytetyt kasvikset
-
porkkanaa
-
sipulia
-
kukkakaalia
-
parsakaalia
-
tilliä
-
sitruunan mehua
-
keitinveteen suolaa
- Höyrytä kasvikset.
- Mausta lopuksi tillillä ja sitruunan mehulla.
- Tarjoa haukipyöryköiden lisäkkeenä.
- 16:03
- 14:04
- 11:45
- 11:23
- 09:44