Heka nostaa taas reilusti vuokria – tässä syy

Helsingin kaupungin asunnot aikoo korottaa vuokriaan ensi vuodelle reilulla viidellä prosentilla. Yhtiö kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Yhtiön oma esitys keskivuokran korotusprosentiksi on 5,3–5,4. Kohdekohtaiset korotukset voivat olla pienempiä tai suurempia.

Hekan hallitus vahvistaa lopullisen talousarvion sekä keskivuokrat lokakuun alkupuolella, ja asukkaat saavat tiedon oman asuntonsa vuokrasta lokakuun aikana. 

Uudet vuokrat tulevat voimaan tammikuun alusta.

Heka toimii oma­kus­tan­nus­pe­ri­aat­teel­la, eli kaikki kulut katetaan vuokrilla. Yhtiö perustelee korotuksia sillä, että vuokria on perittävä yhtä paljon kuin rakentaminen, korjaaminen, ylläpito ja hallinnointi yhteensä maksavat.

Säästöjä jo tehty

Heka ei tavoittele voittoa tai maksa osinkoa omistajalleen Helsingin kaupungille. Asuntoyhtiön mukaan korkotaso heijastuu edelleen toimintaan vuokrien korotuspaineena. 

Hekan mukaan myös yleinen kustannuskehitys ja yleisen arvonlisäverokannan nousu 24 %:sta 25,5 %:iin syyskuusta alkaen aiheuttaa korotuspainetta. 

Yhtiö kertoo, että tämän vuoden keväällä laaditun säästösuunnitelman avulla kustannusten nousun vaikutuksia on pystytty osin hillitsemään.

Hekan aiemmista vuokrankorotuksista nousi suuri haloo, kun yhtiö teki vuokriin suuria korotuksia kuluvalle vuodelle.

Lue myös:

    Uusimmat