Helena Ahti-Hallbergista leviää valeartikkeleita: "Kun näin uutisen, että olen kuollut, niin siinä meni yli"

Helena Ahti-Hallbergin väitettiin olevan kuollut Instagramissa levinneessä valeuutisessa. Nyt hän kertoo MTV Uutisille, miten toimi nähtyään valheellisen artikkelin. 

Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari ja entinen kilpatanssija Helena Ahti-Hallberg turhautui sosiaalisessa mediassa leviäviin valeuutisiin.

Sosiaalisen median alustalla Instagramissa näkyy silloin tällöin artikkeleiksi naamioituja mainoksia, jotka esittävät iltapäivälehtien otsikoita julkisuuden henkilöistä.

Ahti-Hallberg kertoo MTV Uutisille nähneensä alustalla jo jonkin aikaa kaikenlaisia, valheellisia uutisia itsestään ja muista julkisuuden henkilöistä, mutta viimeisin niistä oli katkaissut kamelin selän. Valeartikkeli väitti tanssituomarin olevan kuollut.

Ahti-Hallberg tyrmäsi moiset valheet videopätkällä, jonka hän julkaisi omalle Instagram-tililleen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Ei huolta, täällä ollaan, elossa, tanssituomari tuulettaa videolla.

Ahti-Hallbergin mukaan kuolemasta kertovan valeartikkelin nähtyään, hän otti välittömästi yhteyttä poliisin neuvovaan puhelimeen. Viranomaiset kehottivat häntä tekemään asiasta rikosilmoituksen ja ottamaan yhteyttä Suomen kyberturvallisuuskeskukseen.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus kehittää ja valvoo viestintäverkkojen ja -palveluiden toimintavarmuutta ja turvallisuutta.

Ahti-Hallberg kertoo nähneensä uutisia jo jonkun aikaa. Jotkut niistä väittivät hänen muun muassa joutuneen karkotetuksi maasta tai ansainneen sangollisen rahaa.

– Eihän ne ole kivoja, ja niitä on paljon liikenteessä, Ahti-Hallberg selittää.

– Kun näin uutisen, että olen kuollut, niin siinä meni yli. Olisihan se nyt todella ikävää, jos esimerkiksi lapsenlapseni opettaja tulisi pahoittelemaan, että isoäitisi on kuollut tai jos joku vanhempi sukulaiseni näkisi sen.

Ahti-Hallberg toivoo rikosilmoituksen vaikuttavan inhottavien valeuutisten leviämiseen.

– En tiedä, tapahtuuko sille sitten mitään, todennäköisesti ei, mutta ainakin tuli nyt asiasta ilmoitettua, Ahti-Hallberg kertoo.

Helena Ahti-Hallberg jatkaa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman tanssituomarina myös tulevalla kaudella. 

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa sunnuntaina 1. syyskuuta esittelyjaksolla MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Ensimmäinen suora lähetys sunnuntaina 8. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat