Helle hellii itää ja hellittää lännessä, huomenna lämpenee lisää – katso ennuste

Tiistai 4.6. Pohjoisessa sateita 2:17
Päivän sää: Helle jatkuu – pohjoisessa sateita

Aurinkoinen ja helteinen sää jatkuu tänään Etelä- ja Keski-Suomessa. Pohjoisessa on puolestaan jonkun verran sateita liikkeellä.

Meteorologi Miina Manninen kertoo, että tänään maan etelä- ja keskiosissa on hyvin lämmintä.

– Tänään Pohjois-Suomen yli kulkee säärintama, jossa on voimakkuudeltaan vaihtelevia sateita. Iltapäivällä voi mukana olla myös jonkun verran ukkosta. Tuohon rintamaan liittyen pilvisyys on kapealla kaistaleella runsaampaa myös Etelä-Suomessa.

Suomen itäosaan rintama saapuu myöhemmin iltapäivällä. Iltapäivällä lännessä paistaa puolestaan aurinko.

Mannisen mukaan päivän korkeimmat lukemat löytyvät tänään idästä.

– Siellä ollaan edelleen 25 asteen vaiheilla, kun taas lännessä ollaan paikoin jopa lähempänä kahtakymmentä astetta. Pohjois-Suomessa lämpötilat ovat kahdenkymmenen asteen vaiheilla. Ihan pohjoisimmassa Lapissa on hieman viileämpää. 

Mannisen mukaan erotuksena viime päiviin on se, että tänään myös sisämaassa puhaltaa jonkun verran tuuli. 

Huomenna helteet palaavat myös hetkeksi pohjoisimpaan Suomeen. Keskiviikko on laajalti poutainen ja myös aurinkoinen päivä. Lämpötilat nousevat uudelleen 20 asteen yläpuolelle

Loppuviikosta viilenee

Torstaina Suomeen saapuu saderintama lännestä ja sen jälkipuolella virtaa viileämpää ilmaa. Viikonloppuna onkin Mannisen mukaan luvassa vuodenaikaan nähden keskimääräsäistä normaalia kesäsäätä.

– Torstaiksi tuo lännestä saapuva säärintama tuo sateita myös Suomeen. Viikonlopuksi on luvassa lisää sadealueita ja vähän viilenevää säätä. Viikonloppuna kaksikymmentä astetta on päivän ylin lämpötila ja osassa maata jäädään senkin alapuolelle, Manninen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat