Helsingissä ennätyslämmin päivä: "Mahdollisimman paljon päälle"

Helsingin Kaisaniemessä saatetaan tänään illalla rikkoa kaikkien aikojen päiväkohtainen lämpötilaennätys.

Vuorokauden alin lämpötila on vuosien saatossa Kaisaniemessä ollut 22. lokakuuta ylimmillään 9,3 astetta, ja ennusteiden mukaan tuo kyseinen lukema tulee tänään rikkoutumaan.

– Kaisaniemen puistossa sijaitsevalla mittausasemalla päivän alin mitattu lämpötila on tällä hetkellä 10,4 astetta. Se mitattiin yhdeksän aikaan aamulla, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman.

Kaisaniemessä on tilastoitu lämpötiloja jo yli 140 vuoden ajan. Nykyinen ennätys, 9,3 astetta, on peräisin vuodelta 1989.

Uusi ennätyslukema on nyt tulossa, mutta virallisesti sen voi kirjata vasta yhdeksän aikaan illalla, kun vuorokausilämpötilan ajanjakso on päättynyt.

Suoraviivaisin selitys mahdolliselle uudelle ennätykselle löytyy meren korkeasta lämpötilasta, joka johtuu ilmaston lämpenemisestä.

Ilmatieteen laitoksen tilastoista käy ilmi, että esimerkiksi vuoden 2014 juhannuspäivänä alin mitattu lämpötila oli Kaisaniemessä vain 6,3 astetta.

MTV lähti selvittämään miten tämä suurella todennäköisyydellä historiallisen lämmin päivä vaikutti ihmisten pukeutumiseen.

Ainakaan kaikki eivät olleet lähteneet soitellen sotaan.

– Laitoin mahdollisimman paljon vaatteita päälle, kertoi Pariisista juuri palannut Tuire Korvuo.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka kesäisissä asuissa Helsingissä oltiin tiistaina liikkeellä.

Lue myös:

    Uusimmat