Helsinki-Vantaan saapuvien lentojen myrskyrajoitusta puretaan

Helsinki-Vantaan lentokentälle myrskyn takia suunniteltuja saapuvien lentojen rajoituksia puretaan, kerrotaan Fintrafficilta. 

Rajoituksen oli tarkoitus olla voimassa kello 14.30–16. Käytännössä tämä olisi tarkoittanut, että ainoastaan yksi kiitotie olisi ollut käytössä. 

Fintrafficilta kerrotaan, että Helsinki-Vantaan saapuvalle liikenteelle oli tehty Eurocontrolin kautta säätely, jota ollaan nyt purkamassa.

– Lennonjohto oli varautunut siihen, että optimaalisin kiitoteiden käyttöä koskeva yhdistelmä ei olisi tänään iltapäivällä ollut käytettävissä johtuen voimakkaan sivutuulen ja märän kiitotien yhdistelmästä, kertoo Leena Huhtamaa Fintrafficin viestinnästä. 

– Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että ennusteen huonoin mahdollinen yhdistelmä tuulen voimakkuuden ja suunnan suhteen ei toteudu eikä säätelylle ole tarvetta, Huhtamaa jatkaa.

Huhtamaan mukaan illan mittaan nähdään aiheuttaako sää viiveitä lentoliikenteeseen.

Huhtamaa kertoo, että liikennettä säädellään Helsinki-Vantaalla säätilanteesta johtuen n. 30-40 kertaa vuodessa. Useimmiten syynä on lumisade tai ukkosrintamat. 

Lue myös:

    Uusimmat