Hengenvaarallinen villisian hyökkäys tallentui valvontakameraan

Iäkäs mies sai sairaalahoitoa vaativia vakavia vammoja puolustautuessaan aggressiivista villisikaa vastaan. 

Valvontakamera tallensi vaarallisen villisian hyökkäyksen Guangyuanissa Kiinassa 24. maaliskuuta. 

Villisika hyökkäsi 70-vuotiaan kiinalaismiehen kimppuun tuntemattomasta syystä.

KameraOnen julkaisemalla videolla näkyy, kuinka hurjistunut villisika puree ja puskee torahampaitaan miestä kohti useita kertoja kaataen tämän kumoon. Villisian torahampaat ovat erittäin terävät. 

Mies tarttui lopulta keppiin puolustaakseen itseään villisialta. Hänelle aiheutui vakavia vammoja muun muassa selkärankaan. Hänen tilansa on vakaa.

On epäselvää, mitkä seikat johtivat videolla näkyvään tilanteeseen ja villisian hyökkäykseen.

Älä koskaan lähesty haavoittunutta villisikaa

Normaalisti villisiat väistävät ihmisiä, mutta loukkaantunut tai itsensä uhatuksi kokeva villisika voi olla ihmiselle jopa hengenvaarallinen. 

Mikäli esimerkiksi ajat kolarin villisian kanssa, Metsästäjäliitto kehottaa pysymään autossa ja ilmoittamaan hätäkeskukseen, sillä haavoittunut villisika on aggressiivinen.  

Loukkaantunut villisika aiheutti poliisioperaation Helsingissä viime vuonna. Poliisi kehotti tuolloin ihmisiä välttämään ulkona liikkumista. 

Luonnonvarakeskuksen (Luken) mukaan tammikuussa 2024 villisikakannan keskimääräinen koko Suomessa oli runsaat 2 000 eläintä. Kanta on pienentynyt kolmena peräkkäisenä vuonna kylmien talvien ja metsästyksen vuoksi. 

Alueellisesti eniten villisikoja on Kaakkois-Suomessa ja itäisellä Uudenmaalla.

Lue myös:

    Uusimmat