Hukuttajasaukko nappasi lapsen laiturilta Yhdysvalloissa – äiti teki urotyön

Yhdysvalloissa koettiin viime viikolla erikoinen tilanne, kun saukko raahasi lapsen laiturilta veteen ja upotti veden alle venesatamassa Washingtonissa.

Washingtonin osavaltion kalastus- ja villieläinvirasto kertoo uutiskanava CNN:n mukaan amerikansaukon vetäneen pienen lapsen veden alle Bremertonin venesatamassa Kitsapin piirikunnassa torstaina

Myös äiti oli tapahtumahetkellä laiturilla.

Hetkeä myöhemmin saukko nousi pintaan, ja äiti pelasti lapsensa vedestä.

Eläin jatkoi kuitenkin vielä hyökkäystä ja puri äitiä käsivarteen, kun tämä yritti päästä lapsensa kanssa turvaan.

Lapsi sai naarmuja ja puremia päähänsä, kasvoihinsa ja jalkoihinsa. Hänet vietiin paikalliseen sairaalaan hoidettavaksi vammojen takia. Viranomaiset kuvailevat lapsen vammoja lieviksi.

He kehuivat äidin nopeaa toimintaa.

Tapauksen jälkeen viranomaiset päättivät pyydystää ja tappaa kaikki amerikansaukot venesatamasta.

He saivat saalikseen lopulta yhden saukon, joka kuljetettiin testattavaksi raivotaudin varalta.

Hyökkäykset harvinaisia

Saukot ovat suhteellisen yleisiä kaikkialla Washingtonissa, ja niitä voi tavata niin makeassa vedessä, murtovedessä kuin suolaisessa merivedessäkin.

– Vaikka kohtaamiset saukkojen kanssa ovat harvinaisia, ne voivat olla tarkkoja reviiristään. Kuten kaikki muutkin villieläimet, ne ovat arvaamattomia, villieläinviraston tiedotteessa varoitetaan.

Washingtonin osavaltiossa on viranomaisten mukaan sattunut kuluneen vuosikymmenen aikana kuusi dokumentoitua välikohtausta ihmisten ja saukkojen välillä.

Viime vuonna saukko hyökkäsi kolmen naisen kimppuun, kun he olivat Jefferson-joella Montanassa. Yksi naisista sai vakavampia vammoja, ja hänet lennätettiin sairaalaan helikopterilla.

Amerikansaukko eli kanadansaukko on Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva, osittain vedessä elävä näätäeläin, joka tunnetaan leikkisästä käytöksestään.

Amerikansaukko voi kasvaa jopa 130 senttimetrin pituiseksi, ja se painaa aikuisena 5–14 kiloa.

Lue myös:

    Uusimmat