Herkkuja kertakäyttögrillillä
Kertakäyttögrilli kulkee mukana pienessä tilassa, pakkaus pitää sisällään kaiken tarvittavan ja siitä on helppoa hankkiutua eroon ruokailun jälkeen. Muistakaa kuitenkin kärsivällinen sytytys ja hiilloksen odottelu, asiaan kuuluva varovaisuus ja grillin tehokas sammutus!
Kokonainen kana grillissä (4 annosta)
- 1 kokonainen kana tai broileri
- suolaa ja pippuria
- valkosipulin kynsiä
- 1 sitruuna viipaleina
- tuoretta timjamia (ja rakuunaa)
- currya
- voita
Laita broilerin sisälle pari nokaretta voita, valkosipulin kynsiä, sitruunaviipaleita ja timjamin (sekä rakuunan) oksia sekä suolaa ja pippuria. Hiero linnun pintaan suolaa, pippuria sekä currya. Sido linnun siivet ja koivet hyvin kiinni ja grillaa sen pinnat kauttaaltaan kiinni. Grillaile broileria sitten välillä käännellen 45-60 minuuttia miedolla lämmöllä ettei se pala. Kanaa voi valella marinadilla tai grillikastikkeella kypsymisen aikana.
Foliossa grillattua siikaa (4 annosta)
- 1 kokonainen siika
- 2 kevätsipulia hienonnettuna
- 3-4 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 200 g tuorejuustoa
- 2 keitettyä kananmunaa haarukalla hienonnettuna
- tuoretta basilikaa
- suolaa ja pippuria
- 1 sitruunan mehu
Sekoita kaikki ainekset tuorejuustoon ja ohenna sitä tarvittaessa kermalla tai vedellä. Hiero kalan pintaan ja sisälle suolaa ja pippuria sekä sitruunamehua. Täytä kala tuorejuustotäytteellä ja kiinnitä vatsa esim. varras- tai cocktailtikulla. Paketoi kala voipaperista ja foliosta tehtyyn nyyttiin ja purista nyyttiin vielä sitruunamehua. Sulje paketti ja grillaa kala kypsäksi noin 15 minuuttia.
Grillattua ananasta ja rommilientä (4 annosta)
- 1 kpl tuore ananas
- 1 l vettä
- 150 g sokeria
- 2 kpl vaniljatankoa
- 3 kpl neilikkaa
- 4 kpl tähtianista
- 1 dl tummaa rommia
- 100 g sokeria
- 50 g voita
Kuori ananas. Mittaa kaikki aineet kattilaan (paitsi 100 g sokeria ja 50 g voita) ja kiehauta liemi. Paahda 100 g sokeria pannulla ja lisää voi. Pyörittele ananasta seoksessa ja laita se sitten mausteliemeen marinoitumaan miedolla lämmöllä noin 20 minuutiksi. Jäähdytä ananas liemessään. Grillaa ananas kauniin kullan keltaiseksi ja valele sitä grillauksen aikana rommiliemellä. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Ruokala
Uusimmat
-
14:14
Poliisi ampui miestä Tampereella – Syyttäjälaitokselta lisätietoa
-
14:11
HIFK näytti yllätyshankinnalle ovea
-
13:54
Jenni Alexandrovan poika 15 vuotta – suloiset lapsuuskuvat julki
-
13:50
Suomen perinneruoka säikäytti NHL-tähden – "Se oli hämmentävää"
-
13:44
Suora lähetys pian: Stubb kertoo, mitä puhunut Kiinan kanssa Venäjästä ja Pohjois-Koreasta
-
13:38
Syy suomalaiskauppojen salaattisekasortoon selvisi: "On tämä sellainen saakelin show"
-
13:38
Järisyttäviä kulissipaljastuksia: Näin varma Vinicius Junior oli Ballon d'Orin voitosta
-
13:30
Poliisi tutkii: Taksikuski ryösti asiakkaan, pahoinpiteli ja ajoi päältä Vantaalla – epäilty yhä karussa
-
13:07
Virolta nootti Venäjälle
-
13:02
Uusi yritys: Tuskaiselta Ilvekseltä taas peliliike SM-liigassa
-
13:01
Venäjä ärähti Suomen takavarikoista – Kreml uhkailee oikeustoimilla
-
12:33
Kuulapyssyn kanssa liikkunut mies aiheutti poliisitehtävän Oulussa
-
12:24
Terrafame aloittaa muutosneuvottelut – koskevat yli 800 työntekijää
-
12:17
Kertoivatko Leijonien valinnat totuuden Liigasta? Antti Pennanen löi pöytään kovia lukemia
-
12:12
Vaasan Sport isossa ahdingossa: "Tarvitaan puoli miljoonaa euroa"
-
12:10
Stubbilta heti suora viesti Kiinalle – Xi nosti esiin yllättävän asian suomalaisista
-
12:04
Helsingin hovioikeus kumosi Kulmunin entisen avustajan petostuomion
-
11:55
Anna Puu ja Jukka Immonen viettivät merkkipäiväänsä – artisti jakoi herttaisen postauksen: "Joka päivä valitsen sinut"
-
11:53
Kysely: Suomen venäjänkielisistä yli joka kymmenes hyväksyy Venäjän sotatoimet Ukrainassa – lähes puolet kieltäytyi vastaamasta
-
11:46
Joukkoliikenteen lipunhintoihin reilu korotus Helsingin seudulla
-
Lataa lisää