Herkuttele itsesi terveeksi – Nämä ruoka-aineet sisältävät eniten vitamiineja

K-vitamiinia saa hyvin tummanvihreistä kasviksista.
K-vitamiinia saa hyvin tummanvihreistä kasviksista.Colourbox.com
Julkaistu 18.06.2012 15:00

Mistä elimistö saa E-vitamiinia? Entä onko appelsiini paras C-vitamiinin lähde? Lue, mitkä ruoka-aineet sisältävät runsaasti mitäkin vitamiinia.

A-vitamiini

Keitetty maksa: 21706.2 µg/100 gr

Muita hyviä lähteitä: maitotuotteet, ravintorasvat, kasvikset

B12-vitamiini

Naudan maksa: 110 µg/100 gr

Muita hyviä lähteitä: kala, liha, maito

C-vitamiini

Ruusunmarja: 110 mg/100 gr

Muita hyviä lähteitä: mustaherukka, paprika, sitrushedelmät, persilja

D-vitamiini

Ankerias ja nahkiainen: 25,6 µg/100 gr

Muita hyviä lähteitä: kuha, siika, silakka ja muut kalat, maitotuotteet, kananmuna, metsäsienet

E-vitamiini

Hampunsiemen, kokonainen: 90 mg/100 gr

Muita hyviä lähteitä: auringonkukkaöljy, paprikajauhe, manteli, kokojyvävilja, kananmuna

K-vitamiini

Kuivattu basilika: 1714,5 µg/100 gr

Muita hyviä lähteitä: ruusukaali, pinaatti, lehtikaali, parsakaali

Lähde: Fineli, yliopistonapteekki.fi

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com

Tämän vitamiinin puutos aiheuttaa muistihäiriöitä

Asiantuntija kertoo totuuden synteettisistä vitamiineista

Syötkö monipuolisesti ja nautit silti vitamiinilisän? Tarkista uhkaako yliannostus

Reijon uskomaton kokemus: Näillä keinoin allergia katosi, ei edes flunssaa yli 10 vuoteen!

Milloin pitäisi syödä ravintolisiä? Ravitsemusterapeutti vastaa

Tuoreimmat aiheesta

Studio55