Herkuttele keväisillä cocktailpaloilla
Helpot cocktailpalat sopivat loistavasti kevään juhliin. Valmiista patongista on helppo tehdä herkullisia pikkusuolaisia. Katso tästä Maikkari Koti & Makuja -sivujen suussa sulavat reseptit.
Ruis-valkosipulipatonki on hapatetusta ruistaikinasta valmistettu patonki, joka on täytetty valkosipulivoi-yrttitäytteellä. Jauhoista 64 % on ruista. Taikina sisältää myös 14 % jyvä- ja siemensekoitusta. Täyteläinen valkosipuli-yrttivoi täydentää rukiin vahvaa makua.
Ruis-valkosipulipatonkipalat
noin 6:lle
- 1 pkt Myllyn Paras Ruis-valkosipulipatonki (175 g)
- 100 g savulohta tai jättikatkarapuja
- tuoretta tilliä tai basilikaa
Viipaloi sulanut rukiinen patonki vinoiksi viipaleiksi. Laita sulaneelle patongille cocktailtikulla savulohi rullana kumollaan olevan patonkiviipaleen päälle ja koristeeksi tilliä ja basilikaa.
Vinkki: Valkosipulin ystävät voivat lisätä päälle marinoidun valkosipulinkynnen.
Patongin käyttö: Sulata ja lämmitä patonki varovasti mikroaaltouunissa. Sulatusaika vaihtelee mikroaaltouuneittain. Voit myös antaa patongin sulaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
Vinkki: Saadaksesi patongille rapean kuoren, sulata ja lämmitä jäinen patonki 225-asteisessa uunissa noin 10 min.
Feta-tomaattipalat
noin 30-40 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g) tai Isoa Lehtitaikinalevyä (600 g)
- munaa
- unikonsiemeniä
- Täyte:
- noin 200 g mozzarellaa
- noin 300 g parsaa tai latva-artisokan sydämiä
- 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (noin 200/350 g)
- oliiveja
- punapippuria
Ota pienellä pyöreällä (halkaisija 4 cm) muotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pyörylöitä. Voitele ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 min.
Täytä taikinapyörylät halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla täytteitä väliin.
Katso lisää pikkusuolaisten reseptejäMaikkarin Koti & Makuja -sivuilta.
Uusimmat
-
14:14
Poliisi ampui miestä Tampereella – Syyttäjälaitokselta lisätietoa
-
14:11
HIFK näytti yllätyshankinnalle ovea
-
13:54
Jenni Alexandrovan poika 15 vuotta – suloiset lapsuuskuvat julki
-
13:50
Suomen perinneruoka säikäytti NHL-tähden – "Se oli hämmentävää"
-
13:44
Suora lähetys pian: Stubb kertoo, mitä puhunut Kiinan kanssa Venäjästä ja Pohjois-Koreasta
-
13:38
Syy suomalaiskauppojen salaattisekasortoon selvisi: "On tämä sellainen saakelin show"
-
13:38
Järisyttäviä kulissipaljastuksia: Näin varma Vinicius Junior oli Ballon d'Orin voitosta
-
13:30
Poliisi tutkii: Taksikuski ryösti asiakkaan, pahoinpiteli ja ajoi päältä Vantaalla – epäilty yhä karussa
-
13:07
Virolta nootti Venäjälle
-
13:02
Uusi yritys: Tuskaiselta Ilvekseltä taas peliliike SM-liigassa
-
13:01
Venäjä ärähti Suomen takavarikoista – Kreml uhkailee oikeustoimilla
-
12:33
Kuulapyssyn kanssa liikkunut mies aiheutti poliisitehtävän Oulussa
-
12:24
Terrafame aloittaa muutosneuvottelut – koskevat yli 800 työntekijää
-
12:17
Kertoivatko Leijonien valinnat totuuden Liigasta? Antti Pennanen löi pöytään kovia lukemia
-
12:12
Vaasan Sport isossa ahdingossa: "Tarvitaan puoli miljoonaa euroa"
-
12:10
Stubbilta heti suora viesti Kiinalle – Xi nosti esiin yllättävän asian suomalaisista
-
12:04
Helsingin hovioikeus kumosi Kulmunin entisen avustajan petostuomion
-
11:55
Anna Puu ja Jukka Immonen viettivät merkkipäiväänsä – artisti jakoi herttaisen postauksen: "Joka päivä valitsen sinut"
-
11:53
Kysely: Suomen venäjänkielisistä yli joka kymmenes hyväksyy Venäjän sotatoimet Ukrainassa – lähes puolet kieltäytyi vastaamasta
-
11:46
Joukkoliikenteen lipunhintoihin reilu korotus Helsingin seudulla
-
Lataa lisää