Rock-yhtye Blind Channel pyrkii Suomen euroviisuedustajaksi tänä keväänä. Yhtye on yksi seitsemästä ehdokkaasta.
Suomen edustaja valitaan Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa 20. helmikuuta.
Blind Channel julkaisi levyn keväällä 2020. Odotukset uutta levyä ja kiertuetta kohtaan olivat kovat, mutta kaikki tietävät, mitä sitten kävi
– Luonnollisesti kaikki meni, miten meni. Päätettiin, että ei jäädä treenikselle makaamaan, vaan tehdään jotain hullua. Sitten lähdettiin tähän mukaan meidän parhaalla biisillä, Blind Channelin toinen laulaja Joel Hokka kertoo.
– Aina jos me tehdään jotain, me tehdään se täysillä ja omalla tyylillä. Voittamaan ollaan lähdössä, toinen kahdesta laulajasta Niko Vilhelm kertoo.
Syy rockbändin lähtemiselle UMK-kisaan löytyy siis koronakeväästä.
Hetkessä ennakkosuosikiksi
Blind Channel pyrkii viisuihin kappaleellaan Dark Side. Kappaleen julkaisun jälkeen bändi sai harteilleen ennakkosuosikin viitan.
– Minulla on vakuuttunut fiilis, jengi on hyvin messissä. Tässä varmasti tulee käymään hyvin, tuli voittoa tai ei, Hokka kertoo.
Dark Side -kappaletta on ollut mukana tekemässä kansainvälisesti tunnettu Dan Lancaster, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Bring Me The Horizonin, Hollywood Undeadin ja Blink-182:en kanssa.
Blind Channelin edustaman musiikkityylin suosio on hiipunut 2000-luvun alun huippuajoista, mutta genre on tulossa takaisin suureen suosioon. Luonnollisesti yhteistyö kansainvälisesti menestyneen Lancasterin kanssa edistää bändin tavoitetta.
– Ei olla vielä maailmakuuluja, mutta sitä kohti mennään. Se on ollut meidän tavoitteemme alusta lähtien, rikkoa Suomen rajat ja mennä Suomen ulkopuolelle.
– Missiomme on isompi kuin vain meidän bändi. Suomessa on paljon loistavia, nuoria rockbändejä. Kaikki bändit yhdessä voivat viedä tätä suomalaista sceneä maailmalle, Vilhem kuvailee.
Mustana lampaana olemisessa hyötynsä
Euroviisuissa kuullaan harvemmin raskaampaa musiikkia. Bändin laulajien mukaan asenteet genreä kohtaan näkyvät usein.
– Olemme tehneet yli 200 keikka 15 maassa, tietynlaisessa undergroundissa tosi pitkään. Tuntuu, että valtamedioiden mukaan saaminen on ollut välillä todella haastavaa, Hokka kertoo.
– Ihan sama mihin me olemme menneet, olemme aina olleet se musta lammas. Vilhelm tiivistää.
Mustana lampaana olemisessa on kuitenkin myös hyötynsä, koska erilaisuudella erottuu joukosta.
Blind Channel on ollut toiminnassa nyt kahdeksan vuotta. Nyt UMK:n myötä bändi tuntee pääsevänsä viimein isomman yleisön tietoisuuteen.
– Jengi alkaa viimein hoksaamaan, mikä tämä juttu on, Vilhem kertoo.
– Ja voimme tehdä hittibiisejä miellyttämättä ketään. Tehdään tasan sitä, miten itse halutaan, Hokka jatkaa.
Nykyään kuusihenkinen bändi on tehnyt musiikkia lukioajoista asti. Yhteinen visio ja intohimo tekemiseen voittavat alan haasteet.
– Olemme kyllä nähneet, mitä tämä ala vaatii, Vilhelm tiivistää.