HIFK aivan poikkeuksellisessa vireessä – Tommi Miettinen latasi suorat sanat TPS:stä

Lehdistötilaisuus: HIFK - TPS 3:52
Videolla HIFK–TPS-ottelun lehdistötilaisuus.

Jääkiekon SM-liigassa HIFK otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotonaan TPS:n 4–3.

Ratkaisu syntyi toisessa erässä, kun Luke Martin latasi voittomaalin Kristian Vesalaisen ja Jori Lehterän syötöstä.

Lehterä venytti illan taistossa oman pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

TPS:lle tappio oli neljäs perättäinen. Vieraiden päävalmentaja Tommi Miettinen ilahtui TPS:n pelillisestä ilmeestä, mutta jotain jäi uupumaan.

– Olimme tehottomia ja siihen täytyy löytää keinoja. Tuon lisäksi annoimme pari halpaa maalia. Nuo ovat nyt niitä juttuja, mitkä erottavat meidät voittamisesta, Miettinen sanoi suoraan.

HIFK sen sijaan kaunistelee poikkeuksellisen komeita lukemiaan. HIFK:n kauden avaus oli jo keskiviikon kierroksen alla paras sitten syksyn 1985.

IFK on ottanut alkukauden 14 ottelusta kymmenen voittoa, minkä lisäksi se on kärsinyt kaksi jatkoaika- ja kaksi suoraa tappiota. Pisteitä heillä on 32.

– Joukkue on erittäin sitoutunut, siitä se tulos tulee. Olimme nyt tehokkaita. Kolmas erä oli meiltä selkeästi paras, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen totesi TPS-pelin jälkeen.

HIFK ja TPS kohtaavat uudelleen perjantaina. Tuolloin taisto käydään Turun Gatorade Centerissä.