HIFK rämpii nyt Liigassa – Ville Peltonen murahti

Maalikooste: HIFK - Lukko 6:21
Videolla maalikooste ottelusta HIFK-Lukko.

Jääkiekon CHL-välierässä Sveitsin Geneve-Servettelle taipuneen Lukon peli on taas raiteillaan, kun se onnistui makoisasti Liigassa. Myös kaksi edellistä sarjapeliään hävinneet raumalaiset päihittivät HIFK:n kolmannen kerran peräkkäin, nyt voittomaalikilpailussa Steven Jandricin onnistumisella 3–2.

– Joukkue jotenkin tyhjeni CHL-välierän jälkeen. On kyllä ollut vaikeita aikoja. Tänään pelasimme ihan hyvää vierasjääkiekkoa, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi.

HIFK:n kotitappiota todisti 7 567 katsojaa. Se on hävinnyt nyt neljästi tuoreimmissa viidessä koitoksessaan.

Keskiviikkona helsinkiläissikermä näytti pitkään olevan muutamaa hetkeä lukuun ottamatta vastustajaa jäljessä. Kamppailua käytiin liukkaasti luistelleen ja erinomaista viisikkopeliä suorittaneen Lukon komennossa, kun vierasjoukkue iski kahdesti tasakentin johtomaalin toisessa erässä.

Kolmannen erän puolivälin ylityttyä HIFK:n kiri puri ylivoimalla, sillä kotijoukkue iski illan toisenkin tasoituksensa raumalaisjäähyn aikana.

– Niin kauan kun meillä tulee muutamia tuollaisia lapsuksia, täyttöjuttuja, niin silloin voi olla vaikeaa voittaa, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen murahti, jatkaen:

– Tänään saatiin piste, otetaan se positiivisesti.

Lukon riveissä pelasi ensimmäisen ottelunsa Lappeenrannan SaiPasta Raumalle siirtynyt kanadalaishyökkääjä Antoine Morand.

– Hän on erittäin hyvä luistelemaan. Haluaa pelata kiekon kanssa – uskon, että tulee auttamaan meitä, Lukon Lämsä kuvasi.