HIFK jyrkensi TPS:n lokaluisua, Pelicansille todella helpottava pistepotti – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Pelicansin Bryggman yllättää! Alivoimalla kiekko pömpeliin 1:08
Pelicansin Bryggman yllättää! Alivoimalla kiekko pömpeliin

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin perjantaina viiden ottelun kierros. HIFK nykäisi täydet pisteet Turusta kolmannen erän irtiotolla, Pelicans otti vihdoin kolme pistettä. Tapparan Petteri Puhakka onnistui tekemään hattutempun SaiPan verkkoon.

Lahdessa Pelicans otti pitkän tauon jälkeen kolme pistettä, kun Lukko kaatui 6–3. Välissä sujahti peräti kahdeksan ottelua ilman täyttä pistepottia, samalla katkesi neljän ottelun tappioputki.

Tshekkiläinen Lubos Horky osui kahdesti, ruotsalaishyökkääjä Lars Bryggman teki avauserässä 2–1-johto-osuman alivoimalla. Pelicans on voitosta huolimatta vasta sijalla 14:s.

Katso Bryggmanin osuma pääkuvan videolta. Ruotsalainen pääsi iskemään yllättäen ja kaukaa!

HIFK palasi eilisen Ässät-tappion jälkeen takaisin voittojen tielle Turussa, kun TPS kaatui 3–1. Ottelu eteni maaleitta kolmanteen erään asti, kunnes vieraat ottivat homman komentoonsa. Iiro Pakarinen, Joonas Rask ja Julius Nättinen veivät IFK:n 3–0-johtoon. TPS katkaisi pitkän maalittoman putkensa ottelun lopussa, mutta se ei riittänyt.

TPS on hävinnyt nyt kolmesti peräkkäin. Joukkue on valahtanut mainion alkukauden jälkeen runkosarjan kymmenenneksi. Yhdeksän edellistä ottelua on vierähtänyt ilman kolmen pisteen voittoa. Lokakuun seitsemästä ottelusta kasassa on vain neljä pistettä. HIFK nousi voitolla sarjakakkoseksi. Ero Tapparaan on kuusi pistettä.

HIFK tekee 0-2 maalin 1:08
Joonas Rask vei HIFK:n tyylikkäästi 2–0-johtoon kolmannessa erässä Turussa

Tappara murskasi SaiPan 6–1, kun sarjan ääripäät kohtasivat. Nuori Oiva Keskinen hurjasteli neljä syöttöpistettä. Petteri Puhakka latoi pöytään hattutempun. Uransa ensimmäisen Liiga-ottelun pelannut Benjamin Rautiainen onnistui heti maalinteossa.

Tapparan voittoputki on seitsemän ottelun mittainen.

Tappara tekee 5-1 maalin 1:11